Tingstedet indvies sammen med Forårsfredag

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Ringsted.News – »Tingstedet er jo en bygning, der først og fremmest kommer til at bestå af caféen, som forpagteren driver, og derfor lægger vi selvfølgelig indvielsen samtidig med, at forpagteren er klar til at åbne. Og når det nu er rykket lidt, så er det godt, at det kan ske samtidig med Forårsfredagen, hvor mange af byens butikker i forvejen rykker ud i byrummet, og der blandt andet også er madmarked i bymidten og mindre koncerter,« siger borgmesteren i Ringsted.

Tingstedet er navnet på pavillonbygningen på Torvet, besluttede byrådet i Ringsted Kommune mandag den 14. marts. Åbningsdatoen og indvielsen vil ske sammen med Forårsfredagen den 29. april. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Officiel indvielse samtidig med forpagters åbning

»Vi glæder os til at åbne vores café i Tingstedet, og selv om vi havde håbet på at kunne åbne i begyndelsen af april, så er vi ikke helt klar endnu, og derfor kan vi først åbne i slutningen af april,« fortæller forpagteren Saeid Abelehchian.

Samtidig med at forpagter vil åbne caféen i Tingstedet, planlægger Ringsted Kommune også at gennemføre den officielle indvielse af selve bygningen. Ringsted Kommune planlægger derfor et indvielsesarrangement sammen med forpagteren, hvor der både vil være et arrangement for alle, der har været involveret i byggeriet, og en slags “Åbent Hus” for alle interesserede:

»Tingstedet er jo en bygning, der først og fremmest kommer til at bestå af caféen, som forpagteren driver, og derfor lægger vi selvfølgelig indvielsen samtidig med, at forpagteren er klar til at åbne. Og når det nu er rykket lidt, så er det godt, at det kan ske samtidig med Forårsfredagen, hvor mange af byens butikker i forvejen rykker ud i byrummet, og der blandt andet også er madmarked i bymidten og mindre koncerter,« siger borgmester Henrik Hvidesten (V).

Tingstedet har været en del af omdannelsen af bymidten, der både har givet et nyt torv, udskiftning af kloakrør og separatkloakering under jorden og gjort bymidten bedre rustet til fremtidens store regnskyl. Samtidig indrammer Tingstedet Torvet og skaber mere læ på den åbne plads. Der er desuden offentlige toiletter i Tingstedet. Tingstedet er opført med midler fra Realdania og Ringsted Kommune.

Øverst: Tingstedet og Sct. Bendts Kirke på Torvet i Ringsted. (Foto: Ringsted Kommune). PM/roke

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.