Den varme sommer forhindrer dyretransporter

(Last Updated On: 25. jul. 19, 10:27)
(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Læsetid: 2 min.

Zand.News – Hovedparten af lange dyretransporter ud af landet er stoppet på grund af høje temperaturer.

Fødevarestyrelsen har informeret transportbranchen om, at hovedparten af de lange dyretransporter ud af landet ikke kan afgå i de kommende dage på grund af høje temperaturer. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Transport må ikke ske ved temperatur på over 30 grader

Der er varmt i det meste af Vesteuropa, og det betyder, at flere af de lange dyretransporter ikke kan køre. Ifølge EU-reglerne må lange dyretransporter nemlig ikke foregå, hvis temperaturen hos dyrene overstiger 30 grader.

»Det betyder, at det i de kommende dage ikke vil være muligt at transportere dyr til mange destinationer i Europa. Hvis transportørerne ønsker at køre, så skal de have kølingsudstyr i lastbilen, som kan holde temperaturen nede. Alternativt skal de gennemføre køreturen om natten helt til destinationen. Det har vi netop informeret transportbranchen om,« siger Stig Mellergaard, chefkonsulent i Fødevarestyrelsen.

Stikprøvekontrol inden afgang skal sikre dyrevelfærden

Fødevarestyrelsen gennemfører stikprøvebaseret kontrol med lastbiler inden afgang for at sikre, at dyrevelfærden er i orden – også ved kørsel under høje temperaturer.

Fødevarestyrelsen følger den vejrmæssige udvikling for at vurdere, hvornår de lange transporter i lastbiler uden køling igen kan afgå.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pexels / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.