Udeluk uvaccinerede børn fra daginstitutioner

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Efter et barn på 10 måneder har fået konstateret mæslinger og opholdt sig i en vuggestue og dagpleje, gentager Laura Lindahl (LA) sit krav om, at børnevaccineprogrammet skal følges.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyste i går, at et barn på ti måneder var konstateret smittet med mæslinger. Barnet havde opholdt sig i en vuggestue og dagpleje, hvor der kunne være andre børn, der heller ikke er vaccineret.

LA: Vaccineprogrammet skal følges i daginstitutionerne

Det fik Laura Lindahl (LA) til tasterne på Facebook, hvor hun gentog sit tidligere forslag om, at børnevaccineprogrammet skal følges, hvis man vil benytte de offentlige daginstitutioner.

»Helt forfærdelig nyhed. Liberal Alliance foreslår, at man stiller krav om, at børnevaccineprogrammet skal følges, hvis man vil benytte de offentlige daginstitutioner. Det vil nemlig beskytte de mindste børn, som starter i daginstitution før de er gamle nok til at få MFR-vaccine,« skriver folketingsmedlem Laura Lindahl (LA) på Facebook.

Folketingsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel (K) har en anden mening. Hun er ikke klar til at følge Laura Lindahl, fordi hun mener, at det vil udelukke visse børn fra de offentlige daginstitutioner.

»Vi er nødt til at tænke meget over, at der er nogle børn, der har et svækket immunforsvar og ikke tåler vaccinen,« siger Brigitte Klintskov Jerkel (K) til Sjællandske (låst artikel).

Lindahl undrer sig over, at politikerne er berøringsangst

»Det er ikke det, vi forslår. Vi forslår, at alle børn, som kan blive vaccineret, skal vaccineres, altså følge børnevaccineprogrammet, for at kunne starte i daginstitutionerne,« siger Laura Lindahl (LA) til Zand.News og Slagelse.News og fortsætter:

»Det er jo netop for at beskytte de børn, som har en immunsygdom eller en anden sygdom, som gør, at de ikke kan blive vaccineret. Og så er det jo også, fordi mange af de børn, der starter i daginstitutionerne, starter før, at de er 15 måneder.«

Laura Lindahl undrer sig over, at politikerne er tilbageholdne, eftersom politikerne normalt ikke har noget problem med at regulere og blande sig. Hun mener, at de er berøringsangst i lige netop det her, selvom mæslinger kan være livstruende, når det ramme helt små børn.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Mikumi / iStock). RK.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.