Vaccinationstider åbnes løbende for inviterede

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – »Det er selvfølgelig ærgerligt, at folk går forgæves og må vente på at få en tid. Vi står klar til at vaccinere borgerne, så snart vi har vaccinerne. Der åbnes løbende op for vaccinationstider, og det gøres i takt med, at vi modtager vaccinerne,« siger direktøren for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Borgere oplever at gå forgæves, når de vil ind og bestille en tid til vaccination. Det skyldes, at der kun åbnes det antal tider, der er leveret vacciner til. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Aktuelt modtager regionen et begrænset antal vacciner

Mange ældre borgere har den seneste tid modtaget en invitation via e-Boks eller brev til at blive vaccineret. Men når de logger ind på www.vacciner.dk, eller når borgere fritaget for NemID ringer til Region Sjællands Corona Callcenter for at bestille tid, går en stor del af dem forgæves i øjeblikket.

»Det er selvfølgelig ærgerligt, at folk går forgæves og må vente på at få en tid. Vi står klar til at vaccinere borgerne, så snart vi har vaccinerne. Der åbnes løbende op for vaccinationstider, og det gøres i takt med, at vi modtager vaccinerne. Det betyder lidt forenklet, at når vi får 500 vaccinedoser ind, så åbner vi tilsvarende antal tider rundt om i regionen,« siger Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, og fortsætter:

»Lige nu er det et meget begrænset antal vacciner, vi modtager, sammenlignet med den store opbakning, der er til at blive vaccineret. Samtidig skal vi også huske, at vi snart begynder at vaccinere plejehjemsbeboere 2. gang, og det vil også betyde, at en betydelig del af vores vaccineleverancer går til revaccination af dem den næste tid.«

Borgere over 65 år, som får praktisk hjælp og personlig pleje

Region Sjælland er ligesom resten af regionerne i gang med at vaccinere borgere, der er over 65 år, som både får praktisk hjælp og personlig pleje i eget hjem.

De har modtaget en besked i e-Boks eller modtaget et almindeligt brev med posten om tilbuddet til at blive vaccineret.

Borgere i målgruppen, der selv kan transportere sig til et vaccinationscenter, kan bestille tid på www.vacciner.dk. Har man ikke NemID, skal man bestille tid telefonisk. Ring kun, hvis du IKKE har Nem-ID og har modtaget brevet med tilbud om vaccination. Tidsbestilling for borgere UDEN Nem-ID i Region Sjælland kan ringe til 70 20 42 33 alle dage klokken 9.00-12.00 og 13.00-19.30.

Hvis der ikke er flere ledige tider, vil det blive oplyst via en telefonsvarer, når man ringer op. Det er på nuværende tidspunkt ikke teknisk muligt at give beskeden til de borgere, der allerede er i telefonkøen, men regionen arbejder på en løsning.

Du kan læse nærmere og finde svar på en lang række spørgsmål om vacciner og Region Sjællands vaccinationsindsats på www.regionsjaelland.dk/vaccine.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.