Ny Borgerbutik åbner med råd og vejledning til unge

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News ─ »I Borgerbutikken er vi brobyggere, som hjælper med at få de unge de rigtige steder hen, hvis det ikke er nok at komme ind og få en god snak.«

I dag den 4. februar åbner Borgerbutikken i Jernbanegade 10 i Næstved. Et sted, hvor fortrinsvis unge kan komme ind fra gaden og få en snak om de ting, der gør ondt i livet, om problemer med kæresten, forældrene, venner, boliger.

Brobyggere skal hjælpe de unge de rigtige steder hen

Det er ikke altid lige let at være ung. Kærestesorger, problemer med forældrene eller knas i vennegruppen kan fylde meget, men nu er der råd at hente i den nye Borgerbutik i Jernbanegade 10 i Næstved.

I Borgerbutikken kan man møde medarbejdere, der har stor erfaring med at møde mennesker, som er i krise, som har psykiske problemer, eller som har trivselsproblemer. Intet er for småt til Borgerbutikken, rådgivningen er helt anonym og uforpligtende, og man kan komme direkte ind fra gaden uden at bestille tid i forvejen.

Det er Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget, der har igangsat Borgerbutikken, så især unge lettere kan få hjælp til at tackle de udfordringer, de møder i hverdagen. De unges forældre er også velkomne i Borgerbutikken, for de kan nemlig også have brug for gode råd og vejledning.

»I første omgang fokuserer vi på de unge, fordi Borgerbutikken har et forebyggende sigte,« siger Michael Perch (S), der er formand for Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget i Næstved Kommune, og fortsætter:

»Det her er altså sådan en butik, hvor gode råd er gratis – ja, hvor vi faktisk håber, at vi på sigt vinder på det her. Vores folk vil kunne bygge bro til de mange fantastiske frivillige foreninger og initiativer, som vi har i kommunen og som hjælper mennesker, der har det svært. I Borgerbutikken er vi brobyggere, som hjælper med at få de unge de rigtige steder hen, hvis det ikke er nok at komme ind og få en god snak.«

Ungdomsskolen har selv indrettet Borgerbutikken

Borgerbutikken åbner i dag den 4. februar i Jernbanegade og vil have åbent for alle tirsdage og torsdage fra kl. 14.00 – 17.00. I første omgang indtil sommerferien, hvorefter udvalget vil samle erfaringer og se på, hvad der er behov for, og hvad der kan bygges videre på.

Det er Ungdomsskolen, der har indrettet Borgerbutikken, sådan at det er et rart sted at komme, og man føler sig godt tilpas i omgivelserne.

Der vil blive holdt åbent hus i Borgerbutikken i løbet af foråret.

Øverst: Det er de unge fra Ungdomsskolen, der har indrettet Borgerbutikken i Jernbanegade. (Foto: Næstved Kommune). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.