Andreas Rudkjøbing overtager ansvaret for Steno Diabetes Center

Zand.News – »Det her er en drømmestilling, så jeg glæder mig meget. Centeret har et stærkt fokus både på udvikling af fremtidens behandlingstilbud, forskning og på samarbejde med de øvrige sektorer, som er vildt spændende områder,« lyder det fra den kommende centerdirektør i Steno Diabetes Center Sjælland.

"Andreas Rudkjøbing overtager ansvaret for Steno Diabetes Center"

Ældre i Næstved får testet synet derhjemme

Zand.News – Et forskningsprojekt, der blandt andet består af Sjællands Universitetshospital, Næstved Kommune og Profil Optik, skal finde frem til ældre borgere med nedsat syn, der ikke selv opsøger undersøgelse og behandling. Målet er, at flere bevarer synet længere.

"Ældre i Næstved får testet synet derhjemme"

Flere penge til at sikre robuste regionssygehuse

Zand.News – Region Sjællands budget er på plads med en budgetaftale, som alle Regionsrådets partier står bag. Aftalen sætter rammerne for driften af regionens sygehuse og psykiatri, patientrettigheder, forebyggelse af sygdom, flere sundhedstilbud tæt på borgerne og regional udvikling såsom kollektiv trafik, grøn omstilling og indsatser mod PFAS.

"Flere penge til at sikre robuste regionssygehuse"

Sundhedshjælp til borgere med hepatitis c

Zand.News – »Har man ubehandlet hepatitis c, risikerer man at få alvorlige komplikationer senere i livet, som vil være behandlingskrævende og forringe livskvaliteten meget. For nogle kan de komplikationer være dødelige. Sygdommen kan skjule sig i mange år, og mange vil derfor ofte først mærke, når det står helt skidt til,« lyder det fra Region Sjælland.

"Sundhedshjælp til borgere med hepatitis c"

Region Sjælland bruger kunstig intelligens mod kræft

Zand.News – »Målet er, at patienten undgår eller får så få komplikationer som muligt ved operationen. Patienterne har bedre muligheder for at komme godt igennem det kirurgiske indgreb og i sidste ende overleve kræften, hvis de fysisk og psykisk er helt klar. Med sundhedsdata og kunstig intelligens kan vi vælge det bedste behandlingsforløb for den enkelte patient,« lyder det fra overlægen.

"Region Sjælland bruger kunstig intelligens mod kræft"