Talentskolen åbner ny designlinje på Holmegaard Værk

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – Designlinjen kommer til at ligge på det nye store designmuseum Holmegaard Værk og vil blive en del af det professionelle miljø, der har til huse der.

Med en erfaren designer og underviser ved roret er Talentskolens nye designlinje klar til at se dagens lys på Holmegaard Værk. Det skriver Næstved Kommune i en pressemeddelelse.

Massiv erfaring fra den kommercielle del af designbranchen

Alderen siger 35 år – men slår man blikket ned på CV’et, skulle man tro, at den var mindst det dobbelte.

Talentskolens nye afdelingsleder, Nina Born, har massiv erfaring både fra den kommercielle del af designbranchen, hos blandt andet H&M, og fra egen designvirksomhed.

Og så har hun undervist på Kunstakademiets Designskole i København (KADK), Designskolen i Kolding og på en lang række højskoler og daghøjskoler, blandt andet Den Skandinaviske Designhøjskole. Nu ser hun frem til at tage hul på et helt nyt kapitel i Næstved.

»Jeg glæder mig helt vildt til at bygge en linje op fra bunden. Jeg har undervist og studeret mange forskellige steder, så jeg kan bruge mine egne erfaringer til at skabe en så stærk og visionær linje som muligt,« fortæller den nye afdelingsleder, Nina Born.

Designlinjen skal ligge i designmuseet Holmegaard Værk

Design har altid fyldt meget i Nina Borns liv. Med en mor, der selv er designer og underviser på KADK, har hun tidligt stiftet bekendtskab med de mange metoder, materialer og processer, som designfaget rummer.

Derudover har Nina Born både studeret ved Kunstakademiets Designskole og Designskolen i Kolding, før hun tog sin Master of Mixed Midia Tekstildesign fra den anerkendte designskole Royal College of Art i London. Og netop baggrunden i Mixed Midia vil Nina Born bruge aktivt.

»Jeg har en ambition om at skabe et etårigt undervisningsforløb, som tager eleven med gennem et bredt spektrum af designfagligheder for at give indsigt i branchens diversitet,« fortæller Nina Born.

Skolens nye elever kan glæde sig til både at møde Nina Born, men også en lang række andre designere. Designlinjen kommer nemlig til at ligge på det nye store designmuseum Holmegaard Værk og vil blive en del af det professionelle miljø, der har til huse der.

Synergi i mødet mellem dansk design og kunsthåndværk

Formanden for Kulturudvalget Linda Frederiksen (S) glæder sig over Talentskolens udvikling.

»Næstved er vi stolte af at kunne uddanne unge kreative talenter. Derfor er det helt naturligt, at vi nu tager næste skridt og åbner en ny designlinje på Holmegaard Værk,« siger Linda Frederiksen og fortsætter:

»Jeg glæder mig til at opleve den synergi, der kommer til at opstå i mødet mellem dansk design og kunsthåndværk, samtidig med at vi giver talentfulde unge en helt unik mulighed for at dygtiggøre sig.«

Talentskolens leder, Sigrid Abrahamsen, løfter allerede nu sløret for, hvordan de nye elever kan se frem til at blive undervist.

»På Talentskolen har vi det dogme, at vores afdelingsledere kun må stå for halvdelen af undervisningen. Resten af tiden ansætter vi skiftende gæsteundervisere, der kommer med andre baggrunde, andre fagligheder og andre perspektiver på faget,« siger Sigrid Abrahamsen og fortsætter:

»Det betyder, at vores elever bliver præsenteret for mange måder at arbejde med kunst og på den måde forhåbentlig vil være bedre rustede til at finde netop deres vej.«

Som på Talentskolens øvrige linjer søger eleverne ind ved at gå til optagelsesprøve. Fristen for tilmelding til optagelsesprøven på designlinjen er den 20. maj 2020. Information om optagelsesprøverne findes på www.talentskolen.nu.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Næstved Kommune). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.