Larm fik mand til at lave en falsk anmeldelse

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – En mand syntes, at politiet var for langsomme, da der var høj musik i Lystanlægget i Ringsted, men så anmeldte han bare et knivstikkeri.

Lørdag aften modtog politiet flere anmeldelser om høj musik i Lystanlægget ved Anlægsvej i Ringsted, men en af anmelderne syntes, at politiet var for langsomme, så han lavede en falsk anmeldelse om knivstikkeri.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Flere anmeldelser fra naboer til Lystanlægget

Lørdag aften kl. 21.32 fik politiet den første af flere anmeldelser, heriblandt fra naboer til Lystanlægget ved Anlægsvej i Ringsted, om, at en del unge mennesker var forsamlet i det grønne område og ved Anlægspavillonen.

De unge skulle høre meget høj musik til gene for de omkringboende, hvilket ifølge en anmelder skulle være sket flere aftener i træk. Politiet noterede sig anmeldelserne og afventede udrykning til området, når andre opgaver var løst.

Falsk anmeldelse om et knivstikkeri i parken

Kl. 23.31 fik politiet via alarm 1-1-2 en melding om et knivstikkeri i parken, idet en mand skulle være stukket med en kniv. Politiet sendte en del patruljer til det grønne område, hvor politiet tidligere på aftenen havde fået oplysninger om, at unge festede og hørte høj musik.

Politiet fik hurtigt kontakt til anmelderen – en 43-årig mand fra Ringsted – som var ganske uskadt og ikke var blevet stukket med kniv.

Den 43-årige blev “genkendt” som en af de anmeldere, der tidligere på aftenen havde anmeldt den høje musik fra de unge i parken.

Han havde så kl. 23.31 ringet til alarmcentralen og oplyst at være blevet stukket med kniv for at få politiet hurtigt frem til Lystanlægget, idet han syntes, at politiet havde været for lang tid om at komme til stedet i anledning af den tidligere anmeldelse om musik til ulempe.

Den 43-årige blev på den baggrund sigtet for falsk anmeldelse og for at have forårsaget unødig udrykning til et strafbart forhold, som ikke var foregået. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.