Ringsted Jobcenter genåbner virtuelt

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – Jobcentret i Ringsted er genåbnet og tager virtuel kontakt til virksomheder og borgere. Samtidig skal ledige borgere søge jobs og lægge deres CV på jobnet.dk.

Jobcentret er genåbnet den 2. juni 2020 med virtuel kontakt til virksomheder og borgere. Det oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Ledige skal igen søge jobs og lægge CV på jobnet.dk

Regeringen (Socialdemokratiet) har besluttet, at beskæftigelsesindsatsen skal genstarte, men for jobcentrene på Sjælland skal det ske digitalt.

Under hele perioden fra marts med suspension af beskæftigelsesindsatsen har Jobcentret i Ringsted holdt kontakten med borgere og virksomheder på frivillig basis, og mange har taget mod tilbuddet om bistand til jobsøgning og rekruttering.

Men med den digitale genåbning er ret og pligt til at deltage i beskæftigelsesindsatsen genindført, og Jobcentret har derfor haft travlt op til genåbningen den 2. juni 2020.

Alle medarbejdere er blevet vejledt om hvordan den digitale kontakt skal foregå, og der er brev undervejs til samtlige borgere med tilknytning til jobcentret.

Alle borgerne får også vejledning til Skype, som skal være det medie, der mest anvendes ved kontakten mellem borgerne og jobcentret. Alternativt kan man også bruge telefonen, men som Arbejdsmarkedschef Susanne Frydenlund siger, så virker kontakten altså mere personlig, når man også kan se hinanden.

Borgere, der er ledige, skal igen søge jobs og lægge deres CV på jobnet.dk, og man kan igen få tilbud om virksomhedspraktik og opkvalificering, men dog under særlige midlertidige bestemmelser. Og for borgere, som er udsatte i forhold til COVID-19 gælder der et forsigtighedsprincip med særlige regler.

Jobcentret er i gang med at tage til virksomheder

Virksomhederne vil også blive kontaktet med tilbud om rekrutteringsservice, praktikanter med videre.

Konkret er Jobcentret nu i gang med at tage kontakt via Skype og telefon til virksomheder med mere end to ansatte for at drøfte virksomhedens situation og planer for fremtiden.

Nogle virksomheder har ekstra travlt og andre lider under forårets nedlukning, men uanset virksomhedens vilkår, kan Jobcentrets virksomhedsservice stille sig til rådighed med vejledninger og tilbud om støtteordninger og støttede ansættelser.

Bygningen er ved at blive klar til at modtage borgere

De fleste medarbejdere på beskæftigelsesområdet vil stadig arbejde hjemmefra, men der er alligevel fuld gang i arbejdet på Nørregade 100, hvor bygningen er ved at blive gjort klar til at modtage borgere ved den fysiske genåbning, som vi håber kommer i nær fremtid.

Der bliver sat striber på gulvene til sikring af afstandskrav og der er opsat tilgængelige værnemidler over hele bygningen for både borgere og medarbejdere.

Indtil dette sker, kan alle borgere ringe til Jobcentret i Ringsted Kommunes åbningstid og til sagsbehandlerne i telefontiden mellem kl. 11.00 og 12.00.

Social- og Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Britta Nielsen (SF), glæder sig over genåbningen af beskæftigelsesindsatsen.

»Det er utrolig vigtigt, at vi er kommet i gang igen, og selvom vi holdt kontakten med både virksomheder og borgere under nedlukningen, har situationen påvirket rigtig mange mennesker både følelsesmæssigt og økonomisk,« siger Britta Nielsen og fortsætter:

»Jeg ved, at alle Jobcentrets medarbejdere virkelig glæder sig over at være i gang igen, og jeg håber, at borgere og virksomheder tager godt imod den digitale kontakt. I Byrådet har vi lært at bruge det, og det kan alle andre også.«

Øverst: Jobcenter. (Foto: Pressefoto). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.