Veganerdemonstration ved Danish Crown

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – Veganerne havde lænket sig sammen og til porten, så den normale adgangsvej for morgenens grisetransporter var spærret. »Det skal stoppe. Det er en syg industri,« udtaler veganer.

Her til morgen kl. 04.19 fik politiet en henvendelse fra personalet på slagteriet om, at en gruppe personer havde taget ophold foran hovedporten ind til slagteriområdet. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Demonstration med 20-25 deltagere blokerede vejen

Politiet kunne konstatere, at der var tale om en demonstration med 20-25 deltagere. De havde lænket sig sammen og også til porten, så den normale adgangsvej for morgenens grisetransporter var spærret.

Politiet indledte en dialog med demonstranterne, der forholdt sig rolige på stedet og havde budskaber på medbragte bannere.

Kort efter cirka kl. 07.00 flyttede demonstranterne sig fra hovedporten, så grisetransporterne igen kunne benytte den normale adgangsvej til slagteriet. Og omkring kl. 09.00 betragtede politiet demonstrationen som ophørt, idet de havde forladt området i en bus, i biler og til fods.

Politiet anvendte ikke nogen former for magt i den dialogbaserede indsats over for demonstranter, som heller ikke blev hverken anholdt eller sigtet for nogen i anledning af demonstrationen.

Veganer: »Det skal stoppe. Det er en syg industri«

Vegan Activism Denmark har lagt en video ud på sin Facebook-side, hvor man ser Ulla Koch ligge fastspændt på asfalten.

»Vi spiser ikke andre. Det her er 2019, og den industri, hvor vi slår dyr ihjel for at få mad. Det er simpelthen totalt forældet,« siger Ulla Koch fra Vegan Activism og fortsætter:

»Det skal stoppe. Det er en syg industri.«

Blokade af Danish Crown i Ringsted, interview med forperson for Vegan Activism Denmark

Slået op af Vegan Activism Denmark i Onsdag den 18. december 2019

Politiet er efterfølgende blevet i området med en præventiv patruljering torsdag formiddag.

Øverst: Skærmbillede fra Vegan Activism-video. (Foto: Vegan Activism / Facebook). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.