Stil Skarpt: Ny kampagne mod ulykker ved vejarbejder

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – I 2014 vedtog Folketinget at fordoble bødestraffen for hastighedsoverskridelser ved vejarbejder. Kampagne “Stil Skarpt. Vejarbejde kræver fokus” skal få bilisterne til at holde fokus.

Mere end hver anden dag sker der en ulykke ved et vejarbejde herhjemme. I en ny kampagne opfordrer Vejdirektoratet bilisterne til at stille skarpt på trafiksikkerheden, når de kører forbi vejarbejder. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Alle parter skal komme helskindet hjem til familien

Flere gange om ugen kører bilister galt, når de passerer et vejarbejde. Ofte skyldes det uopmærksomhed.

Derfor sætter Vejdirektoratet fokus på, at bilisterne skal stille skarpt, når de møder et vejarbejde. Den nye kampagne “Stil Skarpt. Vejarbejde kræver fokus” skal få flere bilister til at holde fokus, når de kører bil.

»Jeg støtter i den grad op om kampagnens vigtige budskab, som minder om, at der er mennesker på begge sider af afspærringen – både bilister og vejarbejdere. Og begge parter skal gerne komme helskindet hjem til familien, når arbejdsdagen er slut,« siger transportminister Benny Engelbrecht (S) og fortsætter:

»Derfor er det vigtigt, at bilisterne udviser skærpet opmærksomhed, når de kører gennem et vejarbejde – at de simpelthen stiller skarpt. Det er også derfor et bredt flertal i Folketinget i 2014 vedtog at fordoble bødestraffen for hastighedsoverskridelser ved vejarbejder.«

Kampagnen handler om at stille skarpt ved vejarbejde

Alt for ofte sker der ulykker ved vejarbejder, fordi bilisterne undervurderer, at vejbanen er ændret – eller fordi de overser, at en vejarbejder er i gang med at udføre akut reparationsarbejde på vejbanen.

»Vejarbejder er besværlige at navigere igennem, fordi omstændighederne på vejbanen er ændret. Der kan stå en vejarbejder bag en skiltevogn og lave et akut reparationsarbejde. Eller der kan være tale om et vejarbejde med vognbaneskift, smallere kørebaner og faste genstande tæt på vejkanten,« siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet og fortsætter:

»Derfor skal man udvise ekstra opmærksomhed, når man kører forbi et vejarbejde – både om dagen og om natten. Man kan for eksempel ikke tro, at man kan drøne lige gennem et vejarbejde om natten, når der er mennesketomt. Der kan stadig være vanskeligere køreforhold.«

Trafikanterne kan møde kampagnen fra starten af næste uge, hvor også politi vil være tilstede med fartmåling.

Mellem 208 og 263 ulykker om året de sidste frem år

Når du kører uopmærksomt og måske for hurtigt igennem et vejarbejder risikerer du, at du og din bil kommer til skade. Du kan være årsag til, at andre skal sidde i kø. Samtidig skaber du et utrygt arbejdsmiljø for de mennesker, som arbejder på vejen.

Mange vejarbejdere oplever nemlig, at de skal springe for deres liv, når bilisterne ikke holder fokus, når de kører. De sidste fem år er der sket mellem 208 og 263 ulykker om året ved vejarbejder herhjemme.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Bru-nO / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.