Debat: Sjællandsk tværforbindelse vil bane vej for velfærd!

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

»Husk nu resten af den Sjællandske Tværforbindelse! En ny motorvej mellem Rønnede-Næstved-Slagelse-Kalundborg vil få enorm betydning for hundredtusindvis af danskere og bane vej for mere velfærd, vækst, livskvalitet og sammenhæng på Sjælland.«

Dette indlæg er indsendt af Sebastian Mylsted-Schenstrøm, der er byrådsmedlem for Venstre i Næstved Kommune, og Christopher Trung, der er byrådsmedlem for Venstre i Slagelse Kommune. Indlægget er udtryk for skribenternes holdning. Alle indlæg skal være inden for straffelovens og presseetikkens rammer. Du er velkommen til at sende indlæg til redaktion@slagelsemedia.dk.

Betydning for næsten en kvart million danskere

Husk nu resten af den Sjællandske Tværforbindelse! En ny motorvej mellem Rønnede-Næstved-Slagelse-Kalundborg vil få enorm betydning for hundredtusindvis af danskere og bane vej for mere velfærd, vækst, livskvalitet og sammenhæng på Sjælland.

Det bekræftes af Region Sjælland gennem forslaget “Den Sjællandske Tværforbindelse”: Et forslag om en 70 km lang 4-sporet motorvej på tværs af Sjælland, med anlægsomkostninger anslået til 7,4 milliarder kroner.

Forslaget er ikke nyt. Tværtimod så det dagens lys allerede tilbage i år 2015. Siden da er de gode argumenter ikke blevet færre – tværtimod! Beregninger viser, at Danmark vil blive to milliarder kroner rigere, hvis Christiansborg siger ja til motorvejen.

Samtidig anslås det at få betydning for næsten en kvart million danskere, der vil kunne nyde op til 47 minutter kortere rejsetid på vej til arbejde – og dermed mere tid til eksempelvis familien.

Væksten er afgørende for at skabe arbejdspladser

Behovet for tværforbindelsen er ikke blevet mindre i skyggen af coronakrisen, hvor der i den grad er behov for at styrke de vækstvilkår, som danske virksomheder arbejder under. Her anslås det at kunne bane vejen for 3,5 milliarder kroner mere i produktionsværdi for virksomhederne.

Bedre vækstvilkår er helt og aldeles afgørende for at vi kan give lokalt erhvervsliv de bedste forudsætninger for at komme sig fra coronakrisen.

Samtidig er væksten afgørende for at vi kan få skabt nærliggende arbejdspladser, efter en tid hvor mange desværre har mistet deres arbejde til coronakrisen. Her anslås det fra Region Sjælland at der vil være tale om 1.600 nye arbejdspladser, som følge af den sjællandske tværforbindelse.

Derfor er der ingen tvivl: Lad en sjællandsk tværforbindelse bane vej for mere velfærd, vækst og livskvalitet til danskerne!

Øverst: Christopher Trung er byrådsmedlem for Venstre i Slagelse Kommune og Sebastian Mylsted-Schenstrøm er byrådsmedlem for Venstre i Næstved Kommune. (Pressefoto). Debat/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.