Coronapas er klar til den gradvise åbning

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – »Jeg vil dog samtidig også sige, at man i perioder skal forvente ventetid og kø, da vi forudser et stort pres på systemet,« lyder det fra sundhed.dk og MinSundhed.

I dag begynder den gradvise genåbning af Danmark, hvor sundhed.dk og appen MinSundhed skal give danskerne mulighed for at vise coronapas, der dokumenterer enten en negativ COVID-19-test, tidligere smitte eller et færdiggjort vaccinationsforløb. Det skriver sundhed.dk i en pressemeddelelse.

Kapaciteten er firedoblet – men kø kan forekomme

I dag begynder den gradvise genåbning af Danmark, hvor sundhed.dk og appen MinSundhed skal give danskerne mulighed for at vise coronapas, der dokumenterer enten en negativ COVID-19-test, tidligere smitte eller et færdiggjort vaccinationsforløb.

Sundhed.dk har i løbet af de seneste uger arbejdet intenst på at opgradere systemet, så det er klar til at modtage de mange ekstra besøgende, som forventes, når coronapasset skal bruges til at give adgang til for eksempel frisøren.

Helt konkret er kapaciteten i løbet af de sidste 14 dage mere end firedoblet. Alligevel sender sundhed.dk en opfordring til danskerne om at følge nogle råd, der skal lette presset på systemerne.

»Vi er glade for at levere den løsning, som bidrager til den gradvise genåbning af Danmark. Vi har knoklet på højtryk den seneste tid. Så det er dejligt at kunne sige, at vi er klar til start,« siger Morten Elbæk Petersen, der er direktør for sundhed.dk, og fortsætter:

»Jeg vil dog samtidig også sige, at man i perioder skal forvente ventetid og kø, da vi forudser et stort pres på systemet. Men hvis man følger vores tre råd, så burde vi kunne komme rigtig godt i gang, så Danmark stille og roligt bevæger sig mod en mere normal hverdag med coronapas.«

Når systemer bliver pressede, bliver de også ofte lidt langsommere. Det kan også være tilfældet med hjemmeside og app, hvis mange logger på samtidigt.

Derfor opfordrer sundhed.dk alle til at følge de tre råd og væbne sig med tålmodighed.

Sundhed.dk’s råd om coronapasset:

  • Tjek kun sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når du har brug for det.
  • Download eventuelt dit pas på din smartphone eller tag et print.
  • Vent eventuelt på, at du får en notifikation eller en SMS om, at der er svar på COVID-19-testen i MinSundhed-appen eller på sundhed.dk

»Vi går for alvor i luften i dag. Men arbejdet fortsætter. Vi arbejder hele tiden på at forbedre og opgradere vores systemer og sørge for en fortsat høj sikkerhed, så alle kan se deres resultater hurtigst muligt,« siger Morten Elbæk Petersen.

Det kan du se på sundhed.dk og i MinSundhed

Der findes flere måder at fremvise gyldigt coronapas. Alle muligheder findes i appen MinSundhed eller på sundhed.dk:

  • Testsvar fra PCR-test og lyntest (negativ-svar kan bruges i tre døgn).
  • Tidligere positiv-svar og dermed dokumentation for immunitet (2-12 uger efter positiv-svar).
  • Bevis på fuldført vaccinationsforløb.

Se desuden vejledningen på: coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas.

Øverst: Pressefoto. (Foto: sundhed.dk). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.