Børn fra seks år kan også blive hurtigtestet

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – De danske regioner tilbyder nu alle personer fra seks år mulighed for gratis at blive testet for COVID-19 uden tidsbestilling. Folkeskoleelever over 12 år bliver kraftigt opfordret til at lade sig teste to gange om ugen.

Aldersgrænsen for hurtigtest sættes ned til seks år. Dog skal børn under 15 have en voksen med til test. Det oplyser Region Sjælland i en kort nyhedsmeddelelse.

Coronatest sker på Falcks testcentre uden tidsbestilling

De danske regioner tilbyder nu alle personer fra seks år mulighed for gratis at blive testet for COVID-19 uden tidsbestilling eller henvisning fra læge.

I Region Sjælland sker det på ét af Falcks testcentre, hvor du blot møder op uden tidsbestilling. Børn under 15 år skal være ifølge med en voksen, med samtykke fra forælder, og barnet skal selv kunne medvirke til testen.

Der er ingen tidsbestilling – man møder bare op på stedet og stiller sig i kø. Hvis barnet ikke vil medvirke til testen, kan forældrene i stedet lade sig teste.

Skolebørn over 12 år opfordres kraftigt til at blive testet

Det er kun elever over 12 år på landets folkeskoler, som bliver “kraftigt opfordret” til at lade sig teste to gange om ugen, men man er ikke forpligtet til at følge opfordringen for at kunne deltage i undervisningen.

På landets efterskoler og ungdomsuddannelser er det et krav, at man bliver testet to gange ugentligt.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Retvisual / iStock). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.