Græshoppebroen lukker fire uger i september

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Naestved.News – »Det skal ikke være nogen hemmelighed, at havde vi valgt en renovering efter efterårsferien, havde vi manglet mere end en million kroner til projektet,« siger udvalgsformanden.

Teknisk Udvalg i Næstved Kommune har besluttet, at Græshoppebroen skal renoveres i september 2020. Det betyder, at broen vil være lukket i alt fire uger.

Samtidig er det besluttet, at man arbejder videre på en model, hvor man stiller en minibus til rådighed, som frivillige kan skiftes til at bemande. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Jo koldere, jo længere tid må broen holdes lukket

Græshoppebroen mellem Karrebæksminde og Enø skal renoveres, men tidspunktet for renoveringen har været til stor debat. Udfordringen er, at jo koldere vejret er, jo dyrere bliver renoveringen. Og jo længere tid må broen holdes lukket for al kørende trafik.

Nu har Teknisk Udvalg besluttet, at broen skal renoveres før efterårsferien.

»Vi har vurderet mulighederne. Dilemmaet har jo været, at vi gerne vi holde broen lukket så sent på året som muligt for at tilgodese de erhvervsdrivende. Samtidig vil vi gerne holde den lukket så kort tid som muligt for at tilgodese både de 1.400 grundejeres og Næstved Havns ønsker,« siger fortæller formand for Teknisk Udvalg Helle Jessen (S) og fortsætter:

»Desværre er de to ting ikke forenelige. Vi har nu besluttet, at vi går med den kortest mulige lukning, som også er langt den billigste. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at havde vi valgt en renovering efter efterårsferien, havde vi manglet mere end en million kroner til projektet. Og den havde vi skulle finde et andet sted.«

Mulighed for en shuttlebus bemandet af frivillige

Teknisk Udvalg arbejder videre med en model, hvor Næstved Kommune stiller en minibus til rådighed for en forening, hvis medlemmer har lyst og mulighed for at organisere samkørsel.

Øverst: Græshoppebroen i Karrebæksminde ved Næstved (arkivfoto). (Foto: Nico-dk (talk) 16:27, 12 August 2009 (UTC) / Nils Jepsen – Egen affotografering, CC BY-SA 3.0, Link). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.