Jubilæumslegat uddelt på Axeltorv i går

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – Jesper Kjep Rasmussen, tredjegenerationsejer af Ilva i Næstved, og Michael Poulsen, forsanger i Volbeat, modtagere af Diskontobankens Jubilæumslegat.

Modtagere af Diskontobankens Jubilæumslegat 2020 er Jesper Kjep Rasmussen, der er tredjegenerationsejer af Ilva i Næstved, og Michael Poulsen, der er forsanger i Volbeat. Det skriver Næstved Kommune i en pressemeddelelse.

Uddeles til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats

Det var glade Michael Poulsen og Jesper Kjep Rasmussen, der begge mødte op på Axeltorv ved Underhuset i Næstved midtby mandag den 15. juni.

Her fik de overrakt Diskontobankens Jubilæumslegat. Et legat, der uddeles årligt på Næstveds fødselsdag til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for byen.

Jesper Kjep Rasmussen er tredjegenerationsejer af møbelhus

Det begyndte som Svend’s Møbler. Senere blev det til Idemøbler, og nu hedder det Ilva. Manden bag er tredjegenerationsejer af virksomheden på Kanalvej i Næstved, og hedder Jesper Kjep Rasmussen.

I 1952 åbnede Svend Aage Nielsen dørene til en lille møbelbutik på Kirkepladsen i Næstved – og oplevede så stor succes med forretningen, at han måtte rykke butikken til Kanalvej i 1970. Året efter blev næste generation i møbelhuset, der nu var blevet medlem af Idemøbler-kæden, ansat.

Det blev Jesper Kjep Rasmussens far, Heine Sørensen, der efter ni år “på gulvet” i butikken, kunne kalde sig medejer. Jesper selv overtog roret i 2014, og har formået at drive en moderne virksomhed i en svær tid.

I dag er Ilva et af Sjællands største møbelhuse – og det største udenfor Storkøbenhavn.

Michael Poulsen slog sig ned i Næstved for flere år siden

Forsangeren og guitarist i Volbeat, Michael Poulsen, slog sig ned i Næstved for flere år tilbage. Med massiv succes i udlandet, især i USA, Tyskland og Holland, hvor Volbeat har fået mange tusindvis af fans til at skråle med på deres dansk/engelske sange, er Michael Poulsen glad for at bo her.

Dengang udtalte han til BT: »Det bedste, jeg har gjort, er at flytte til Næstved.«

Michael Poulsen har ikke ligget på den lade side under coronakrisen:

»Jeg har haft masser af tid til at slappe af og reflektere over vores musik. Det har resulteret i meget ny musik, der er mere up-tempo end vores gamle. Der har været denne kæmpe opbygning af energi indeni mig under coronaen, og den vælter bare ud af mig,« fortæller Michael Poulsen, der tydeligvis ikke kan vente med at komme tilbage i studiet.

Det er ikke længe siden Michael Poulsen sidst blev hædret med en pris. Det skete sidste år, hvor han modtog Næstveds egen kulturpris, Grundtvig-Marie Prisen. Med prisen fulgte 25.000 kroner, som han straks gav videre til organisationen Broen Næstved.

Diskontobankens Jubilæumslegat overrækkes altid 15. juni

Diskontobankens Jubilæumslegat blev stiftet tilbage i 1935 og bliver altid overrakt den 15. juni, som er Næstveds officielle fødselsdag. Foruden æren og legatet, får legatmodtagerne en buket blomster og en Holmegaard Provence-skål med inskription.

Legatbestyrelsen består af Sydbanks direktør Jesper Lund Vimmer, retspræsident Alex Elisiussen, borgmester Carsten Rasmussen samt byrådsmedlemmerne Daniel Lillerøi og Søren Revsbæk.

Formålet med legatet er at hædre personer, der bor, arbejder eller på anden vis har ydet en indsats for Næstved. Af legatets fundats kan man læse, at det uddeles til personer, der “har udført et fortjenstfuldt arbejde for Næstved By eller ved sit arbejde har kastet glans over Næstved By”.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Næstved Kommune). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.