Nyt stort vaccinationscenter i Næstved

(Last Updated On: 23. jan. 21, 13:34)
(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Læsetid: 3 min.

Naestved.News – »Jeg er glad for, at det er gået så hurtigt med at få en aftale på plads mellem Næstved Arena og Region Sjælland. Det er helt oplagt at benytte Arenaens faciliteter, da de har god plads og bedre adgangsforhold end de nuværende på Grimstrupvej,« udtaler borgmesteren.

Det bliver Arena Næstved, som lægger hus til et stort vaccinationscenter i Næstved Kommune.

Vaccinationscenteret, som kan rumme vaccination af alle borgere i Næstved Kommune, skal stå klar fra 10. februar 2021. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Vaccinationscentret åbner dørene den 10. februar

Ifølge Region Sjællands vaccinationsplan skal der placeres 17 vaccinationscentre i hele regionen. Det ene af dem kommer til at ligge i Arena Næstved i Næstved Kommune.

Det nye vaccinationscenter står klar til at åbne dørene den 10. februar.

»Jeg er glad for, at det er gået så hurtigt med at få en aftale på plads mellem Næstved Arena og Region Sjælland. Det er helt oplagt at benytte Arenaens faciliteter, da de har god plads og bedre adgangsforhold end de nuværende på Grimstrupvej. Så kan vaccinationerne komme ud til borgerne hurtigst muligt,« udtaler Carsten Rasmussen (S), der er borgmester i Næstved Kommune.

»Jeg glæder mig til at få sat turbo på vaccinationen af regionens borgere. Det er en kæmpe opgave, der kræver de rigtige rammer som i Arena Næstved,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og fortsætter:

»Region Sjælland sikrer nærhed for borgerne og placerer vaccinecentre i alle regionens 17 kommuner. Vi forventer i næste uge at komme med en samlet udmelding om den præcise placering af alle vaccinationscentrene. Først skal vi have godkendelse af politi og beredskab på plads, så melder vi ud.«

»Det nye vaccinationscenter er en del af Region Sjællands vaccinationsplan fase 2, som gør det muligt at vaccinere 14.000 borgere om dagen i hele regionen. Senere tager vi et skridt endnu tættere på borgerne i fase 3, hvor målet er maksimalt 20 kilometer til vaccinen. Det kan ske ved, hvis vi får vacciner, der er nemmere at transportere og håndtere, så vi kan involvere private leverandører, apoteker og praktiserende læger.«

Fortsat udfordringer med vaccineleverancer i Danmark

De nærmere detaljer, om de samlede 17 vaccinationscentre i regionen, forventes at blive offentliggjort i Region Sjællands samlede plan for vaccinationscentrene i løbet af næste uge.

Der er fortsat udfordringer med vaccineleverancer i hele Danmark og i de fleste andre lande i Europa.

Region Sjælland modtager i øjeblikket halvt så mange vacciner som forventet, og det betyder, at vaccinen aktuelt anvendes til 2. stik af plejehjemsbeboere og frontpersonale på sygehuse.

Tider til vaccination bliver åbnet løbende på vacciner.dk i takt med det antal vacciner, der bliver leveret til Danmark. Man kan først bestille en tid til vaccination, når man har fået et brev i e-Boks.

Øverst: Arena Næstved. (Foto: Næstved Kommune). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.