Politiet advarer: »Syrebomber er ikke drengestreger«

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Naestved.News – Hjemmelavede syrebomber kan forårsage alvorlige skader og ætsninger. Derfor opfordrer politiet forældre og andre ressourcepersoner til at tale med børn og unge om farerne ved at blande kemikalier og lave syrebomber.

På det seneste har politiet undersøgt et par anmeldelser om, at der er fundet enten rester af såkaldte syrebomber eller flasker, der ikke er eksploderet.

Politiet opfordrer forældre og andre ressourcepersoner til at tale med børnene og de unge om farerne ved at håndtere og blande kemikalier og lave syrebomber. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De kan forårsage alvorlige skader og ætsninger

Den seneste anmeldelse kom fra en skole i Fuglebjerg mellem Slagelse og Næstved, hvor der udendørs blev fundet et par flasker med afløbsrens, nogle sølvpapirsruller og fire flasker, der allerede var eksploderet.

Det er ikke bare nytårsløjer eller drengestreger, selvom det måske er unge mennesker, der står bag. Der er tale om stærke kemikalier, der kan forårsage alvorlige skader og ætsninger, hvis de springer og en person – eller dyr for den sags skyld – bliver ramt.

Politiet opfordrer derfor indtrængende forældre og andre ressourcepersoner med god kontakt til unge om at tale med børnene og de unge om farerne ved at håndtere og blande kemikalier og lave syrebomber.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Thomas Tolstrup / Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.