Autisme-app hjælper folkeskoleelever

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – »App’en kan hjælpe elever med for eksempel bedre at forstå matematik. Samtidig får lærere hjælp til at skabe mere struktur og forudsigelighed og skabe et læringsmiljø, hvor både elever med lav og høj fagforståelse får en positiv oplevelse.«

Et nyt skoleår venter forude, og et stigende antal digitale værktøjer er blevet tilgængelige for eleverne og deres lærere.

En app, der oprindeligt er udviklet til personer med autisme, har vist sig at være brugbar i folkeskoleundervisningen. Det skriver FONDEN UNGES.

App’en hjælper elever med bedre at forstå matematik

Digitale teknologier kan gøre elever mere selvhjulpne, give øget selvtillid og færre konflikter. Det viser erfaringerne fra projektet “Inkludigi”, hvor otte skoler fra Billund, Gentofte, Kolding, Lejre og Vordingborg kommuner har prøvet kræfter med at bruge teknologi til at støtte arbejdet med inklusion i folkeskolen.

Projektet er gennemført af Socialt Udviklingscenter SUS i samarbejde med FONDEN UNGES og med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Som en udløber af projektet, der løb 2017-2019, har FONDEN UNGES netop afviklet en række kurser i brugen af app’en “Scan How”, som egentlig er udviklet som et personligt hjælpemiddel for personer med autisme, men som i projektet har vist sig også at være et værdifuldt værktøj i folkeskoleundervisningen.

»Inkludigi-projektet viser, at Scan How også kan noget helt særligt i klassesammenhæng,« fortæller Matias Faaborg fra FONDEN UNGES og fortsætter:

»App’en kan hjælpe elever med for eksempel bedre at forstå matematik. Samtidig får lærere hjælp til at skabe mere struktur og forudsigelighed og skabe et læringsmiljø, hvor både elever med lav og høj fagforståelse får en positiv oplevelse.«

Artiklen fortsætter efter videoen.

STU-elever skaber noget, som kan hjælpe mange andre

Scan How er kort fortalt en app, der gør det muligt for personer med autisme og andre kognitive udfordringer at klare en lang række opgaver på egen hånd uden behov for en personlig hjælper.

App’en er udviklet af nonprofit organisationen FONDEN UNGES, der arbejder for at skabe et bedre liv til personer med autisme.

App-udviklingen er sket i samspil med eleverne på fondens undervisningstilbud, UNGES Uddannelsescenter, der tilbyder Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) til unge med autisme.

»Vores mål er at skabe nye muligheder for børn, unge og voksne med autisme gennem undervisning, jobkvalificering og teknologi,« fortæller direktør i FONDEN UNGES, Britta Bak, og fortsætter:

»Vi kæmper ind imellem en kamp for at skabe plads til dem i det såkaldt normale samfund, så derfor bliver man jo særligt glad for, at vores elever har været med til at skabe noget, som kan hjælpe mange andre.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: FONDEN UNGES). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.