Endnu en ældre borger udsat for telefonbedrageri

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Denne gang var det en 86-årig kvinde i Asnæs, som blev ringet op af en fremmed, som præsenterede sig som “Peter Møller” fra Sparekassen Sjælland.

Tirsdag kl. 18.38 anmeldte en 86-årig kvinde fra Asnæs i Odsherred Kommune, at hun omkring kl. 15.00 var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde præsenteret som “Peter Møller” fra Sparekassen Sjælland. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Den fremmede mand oplyste, at nogle var ved at hacke den 86-åriges konto, hvorfor han havde brug for hendes personlige oplysninger og oplysninger fra NemID-nøglekortet.

I starten afviste hun manden, der blev ved med at kræve oplysningerne, så den 86-årige følte sig presset til at udlevere dem til manden. Han understregede, at samarbejde var vigtigt, så hun kunne undgå at blive hacket.

Efterfølgende kunne den 86-årige konstatere, at der var blevet hævet et større femcifret beløb fra hendes bankkonti. Politiet efterforsker nu sagen som bedrageri.

Politiet opfordrer borgerne til at være særdeles skeptiske over for telefonopkald, som man ikke har bedt og især, når man bliver afkrævet personlige oplysninger af forskellige årsager.

Afbryd samtalen, eller foretag et kontrolopkald til den institution, bank eller myndighed, som vedkommende udgiver sig for at repræsentere.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/Red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.