Universitetshospitalet i Køge er godt på vej

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Regionsformand: »Det bliver fyrtårnet for et moderne og fremtidssikret sygehusvæsen i Region Sjælland.«

Gravkoen skovlede den første mundfuld jord i sig til den største etape af fremtidens Sjællands Universitetshospital med regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i førerhuset.

Her vil 114.500 m2 senge- og behandlingsbygninger rejse sig i op til ni etager. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Avanceret og specialiseret behandling til alle borgere

»Det, vi graver i dag, er fundamentet for et nyt, moderne universitetssygehus. Et kraftcenter for uddannelse og forskning – og for avanceret og specialiseret behandling til alle vores borgere i hele regionen,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og fortsætter:

»Det bliver fyrtårnet for et moderne og fremtidssikret sygehusvæsen i Region Sjælland. Det bliver til det universitetshospital, vi længe har ønsket os. Med de funktioner og den kapacitet, vi har lovet vores borgere.«

Annemarie Knigge (S), der er formand for regionens sygehusudvalg, talte også ved det første spadestik til Køges nye skyline. Der bliver en storslået udsigt fra de nye sygehusbygninger, hvor sengeafdelingerne placeres i de øverste etager.

»Patienterne får de bedste omgivelser i de 789 nye enestuer,« sagde udvalgsformand Annemarie Knigge og understregede, at det nye universitetshospital skal sikre, at flere patienter kan få deres specialiserede behandling i Region Sjælland, ligesom det skal styrke rekrutteringen af medarbejdere.

Største etape består af fire senge- og behandlingsbygninger

Det er kun tre måneder siden, at Region Sjælland underskrev kontrakten med konsortiet, der skal bygge de fire sammenhængende senge- og behandlingsbygninger for 2,4 milliarder kroner.

Totalentreprenøren er et joint venture bestående af de italienske entreprenører Itinera og CMB samt rådgiverne Politecnica og EKJ Rådgivende Ingeniører.

Den første sengebygning skal allerede stå klar i efteråret 2021, og hele byggeriet skal stå færdigt ved udgangen af 2024.

Sjællands Universitetshospital i Køge opføres i etaper som en udvidelse af det eksisterende hospital og koster i alt fire milliarder kroner. Den største etape til 2,4 milliarder kroner består af fire senge- og behandlingsbygninger, der bygges i op til ni etager.

Øverst: Sjællands Universitetshospital i Køge. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.