Pas på hjælpsomme mænd fra udlandet

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Politiet advarer mod hjælpsomme mænd, som giver en hjælpende hånd, men senere kommer med trusler.

Onsdag eftermiddag kl. 16.40 ringede en 55-årig mandlig sommerhusejer til politiet, fordi han havde oplevet noget mistænkeligt ved sit sommerhus. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Mændene tilbød at hjælpe med noget arbejde ved huset

Tre mænd af udenlandsk udseende (ikke nærmere beskrevet) kom gående forbi mandens sommerhus på Fyrrestien i Starreklinte i Odsherred Kommune den 20. juni 2019 omkring kl. 16.00, mens han var i gang med at udføre et arbejde på stedet.

De tre mænd tilbød at hjælpe, og manden takkede ja. Sommerhusejeren havde ingen kontanter på sig, selvom han ønskede at betale mændene en lille hyre for hjælpen.

De kom tilbage og senere kom de med telefoniske trusler

De kom dog på eget initiativ tilbage en anden dag, hvor manden gav dem et lille kontantbeløb. De hjælpsomme mænd tiggede om flere penge, men anmelderen vejledte dem i stedet om at søge arbejde et sted i nærheden.

Anmelder opgav sit telefonnummer til de hjælpsomme mænd, men siden har han modtaget flere opkald, hvor mændene har fremsat trusler mod sommerhusejeren.

Politiet vil derfor gerne advare borgerne om ikke at takke ja til hjælp fra fremmede og om ikke at give hverken penge eller telefonnumre til personer, som man ikke kender. Hvis andre borgere oplever lignende, hører politiet gerne om episoderne på telefon 1-1-4.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/Red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.