Rolig nytårsaften i Midt- og Vestsjællands Politikreds

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – »Det har været den roligste nytårsaften i mange år, og borgerne havde virkelig lyttet til vores budskab,« siger den fungerende vicepolitiinspektør. Dog blev en rude smadret på Ringsted Station af en 17-årig dreng.

Nytårsaften forløb generelt meget roligt i hele Midt- og Vestsjællands Politikreds. Samtidig havde borgerne havde lyttet til myndighederne. Det oplyser politiet i døgnrapporten.

Politi: »Den roligste nytårsaften i mange år«

Politiet modtog kun få anmeldelser om fyrværkeri, som var til gene for borgerne, og politiet har ikke fået anmeldelser om, at personer er kommet til skade ved brugen af fyrværkeri på Midt- og Vestsjælland. Der er heller ingen, som er blev sigtet for at overtræde fyrværkeriloven nytårsaften.

Borgerne var gode til at overholde COVID-19-restriktionerne om ikke at forsamle sig mere end 10 personer. Politiet har slet ikke sigtet nogen for at overtræde COVID-19-reglerne nytårsaften eller hen over nytåret i øvrigt.

»Det har været den roligste nytårsaften i mange år, og borgerne havde virkelig lyttet til vores budskab. Vi havde ingen ambition om at udstede en masse bøder, men vi ville være synlige, have dialog med borgerne og om nødvendigt være konsekvente,« siger fungerende vicepolitiinspektør Michael Sehested og fortsætter:

»Patruljerne oplevede dog, at forsamlingsforbuddet blev overholdt, og at borgerne havde en forsvarlig omgang med fyrværkeri. Vi har derfor ikke sigtet nogen i den forbindelse og vil gerne rose borgerne for at træde ind i det nye år på en god og forsvarlig måde.«

Lidt hærværk og få mindre brande i containere

Der var enkelte sager om hærværk og nogle mindre brande i containere nytårsaften.

Der indgik en anmeldelse om hærværk på Ringsted Station nytårsaften kl. 21.52, hvor en spirituspåvirket mand gik og sparkede til ruder og andre ting.

En patrulje kørte frem og sigtede en 17-årig ung mand fra Borup for hærværk, da en stor rude var blevet knust. Den 17-åriges far og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Den sigtede kan forvente at blive præsenteret for et erstatningskrav for den ødelagte rude.

Derudover fik politiet enkelte anmeldelser om sprængte postkasser, men forventer, at der kan komme flere anmeldelser om hærværk, som er indgivet til politiet digitalt.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.