Plejehjemsbeboere i Region Sjælland er snart vaccineret

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – »Jeg er glad og taknemmelig for, at plejehjemsbeboerne er vaccineret allerede senest på fredag, da det kommer de mest sårbare og udsatte borgere til gavn her og nu,« siger regionrådsformanden i Region Sjælland.

Den 8. januar er alle plejehjemsbeboere, der har ønsket det, vaccineret i Region Sjælland. Plejehjemsbeboerne og frontpersonalet var de første til at modtage vaccinen.

Nu fortsætter vaccinationsprogrammet – for ældre og særligt sårbare borgere, der lider af en kronisk sygdom. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Alle plejehjemsbeboere er vaccineret senest på fredag

Indsatsen med at vaccinere beboere på plejecentre første gang er regionen nu ved at være i mål med. Alle plejehjemsbeboere, der ønsker vaccinen, vil have modtaget det første stik senest på fredag. Den 27. december blev de første plejehjemsbeboere i Region Sjælland vaccineret.

»Jeg er glad og taknemmelig for, at plejehjemsbeboerne er vaccineret allerede senest på fredag, da det kommer de mest sårbare og udsatte borgere til gavn her og nu,« siger Heino Knudsen (S), der er regionrådsformand i Region Sjælland, og fortsætter:

»Vi er sammen med kommunerne og de praktiserende læger lykkedes rigtig godt med at nå ud til vores borgere på plejecentre i regionen. Og nu går vi, de næste dage, i gang med at vaccinere ældre borgere, der ikke bor på plejehjem, men både har personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmet.«

I nogle tilfælde er man nødt til at vente med vaccination af forskellige årsager hos beboeren eller plejehjemmet, der gør, at det endnu ikke har været muligt. For eksempel hvis de har været syge med COVID-19, og derfor ikke må vaccineres, har været indlagt med anden sygdom eller været på juleferie.

Fredag vil regionen danne sig et overblik og lægge en plan for, hvordan de sidste kan blive vaccineret hurtigst muligt.

Arbejder på at gøre vacciner nemt og tilgængeligt for alle

I dag, tirsdag, fortsætter Region Sjælland indsatsen med at vaccinere de allermest sårbare borgere, som ikke bor på plejecentrene, men som modtager pleje og hjælp i hjemmet. Det vil ske på regionens vaccinationscentre.

»Vores prioritet er hele tiden, at så mange borgere som muligt kan blive vaccineret så hurtigt som muligt og så tæt på deres eget hjem som muligt. Den nuværende vaccine stiller store krav til temperatur, rystelser og lignende, så det er begrænset, hvor lokalt vi kan vaccinere lige nu. Men vi arbejder på at gøre det nemt og tilgængeligt for borgerne, som vi også har gjort det på testområdet,« siger Heino Knudsen og fortsætter:

»Det vil der blive bedre mulighed for, når vi modtager et større antal vacciner, end vi gør på nuværende tidspunkt, og når andre vaccinationstyper, der ikke er så følsomme, godkendes og kommer til Danmark,« slutter Heino Knudsen.

De store krav til håndteringen af den nuværende vaccine er for at sikre, at patientsikkerheden er i orden, og at vaccinen bliver udnyttet så godt som muligt til de prioriterede målgrupper. Region Sjælland følger ligesom de øvrige regioner de nationale prioriteringer for, hvem der skal tilbydes vaccinen hvornår.

Det skal understreges, at man ikke kan blive vaccineret i denne omgang – medmindre man specifikt har modtaget en invitation via brev eller e-Boks.

Øverst: 85-årige Else fra plejecentret Blomstergården i Slagelse By var en af de første til at blive vaccineret mod COVID-19. (Foto: Evan Fotograf / Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.