Bedre buskøreplaner for blinde og svagsynede

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – »Vi glæder os over, at det er lykkedes at finde en teknisk løsning, så synshandicappede nu har lettere ved at få læst de digitale køreplaner,« siger Movias kommunikationsdirektør.

Movia har opdateret bussernes digitale køreplaner, så de er lettere at få læst højt for blinde og svagsynede. Det var et ønske fra Movias Tilgængelighedsforum med deltagelse af blandt andre Dansk Blindesamfund. Det skriver Movia i en pressemeddelelse.

Imødekommer ønsker fra Dansk Blindesamfund

Det er lykkedes for Movia at gøre bussernes digitale køreplaner lettere at læse for blinde og svagsynede.

Dermed imødekommer mobilitetsselskabet et ønske fra Movias Tilgængelighedsforum, hvor blandt andre Danske Handicaporganisationer er med til at give inspiration og forslag til udvikling af tilgængeligheden i Movias produkter og services.

»Vi glæder os over, at det er lykkedes at finde en teknisk løsning, så synshandicappede nu har lettere ved at få læst de digitale køreplaner. Projektet betyder, at vi nu har opdateret vores 430 køreplaner, så de er lettere tilgængelige. Tak til Dansk Blindesamfund for dialogen og for at bidrage med at teste den nye løsning for os,« siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.

Mulighed for at hoppe til rette sted i køreplanen

Tidligere var det kun muligt at få læst et udpluk af den enkelte buslinje op. Dermed havde svagsynede ikke mulighed for at få læst alle stop op på ruten eller få læst hele køreplanen.

Nu er løsningen lavet sådan, at man får læst op, hvor linjen kører fra og til samt alle stop på ruten. Man har også mulighed for at “hoppe” til relevante steder i køreplanen.

»Det har været et ønske fra os i mange år, at de digitale køreplaner bliver lettere at få læst højt. Derfor er vi meget tilfredse med den nye løsning. Vi glæder os over, at den løbende dialog vi har i Movias Tilgængelighedsforum, nu har ført til forbedringer for alle med synshandicap,« siger landsformanden i Dansk Blindesamfund, Thorkild Olesen.

De 430 køreplaner med forbedret mulighed for højtlæsning har været tilgængelige på dinoffentligetransport.dk siden den 13. december 2020.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Movia). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.