Grøn rengøring i Sorø Kommunes bygninger

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Soro.News – »De sundere rengøringsmidler er godt for miljøet, for arbejdsmiljøet og ikke mindst for de børn, som leger og opholder sig på gulvene i vores institutioner og skoler,« siger formanden for Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune.

Alle rengøringsmidler og redskaber i Sorø Kommunes bygninger skal være svanemærkede eller miljøcertificerede. Det skriver kommunen i en nyhedsmeddelelse.

Dobbelt så dyre, men holder dobbelt så længe

Formanden for Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune, Jens Nygaard (V), glæder sig over den grønne løsning. Han mener, at det vil være til gavn for både borgerne og for de cirka 60 medarbejdere i Sorø Kommunes rengøring.

»De sundere rengøringsmidler er godt for miljøet, for arbejdsmiljøet og ikke mindst for de børn, som leger og opholder sig på gulvene i vores institutioner og skoler,« siger han.

Alle Sorø Kommunes cirka 152.000 kommunale kvadratmeter bliver omfattet af den grønne rengøring. Rengøringsartiklerne indkøbes under POGI, Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb, eller bærer svanemærket.

Sorø Kommune forventer ikke, at de nye, grønne produkter vil gøre rengøringen dyrere.

»De nye grønne produkter er cirka dobbelt så dyre i anskaffelsen, men til gengæld holder de dobbelt så længe. Vi har i en periode afprøvet de nye grønne alternativer, og vi vurderer, at kvaliteten lever op til vores forventninger,« siger Thomas Nyborg, der er leder i Teknik, Miljø og Drift i Sorø Kommune.

Beslutningen om at indføre grøn rengøring er et led i Sorø Kommunes arbejde med at efterleve FN’s verdensmål om bæredygtighed og sundhed og trivsel for alle.

Øverst: Svanemærket. (Foto: Miljømærkning Danmark). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.