Sorø fortsat i top i Lokalt Erhvervsklima-måling

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Soro.News – Sorø Kommune er god til at lave effektiv kommunal sagsbehandling og til at give information og være i dialog med virksomhederne.

På trods af en lille tilbagegang på én plads til nr. 21 er Sorø stadig den kommune i Region Sjælland, som placerer sig bedst i DI’s Dansk Industris (DI) årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Det skriver DI Vestsjælland i en pressemeddelelse.

Effektiv sagsbehandling og god til dialog med virksomhederne

På trods af en lille tilbagegang på én plads til nr. 21 er Sorø stadig den kommune i Region Sjælland, som placerer sig bedst i DI’s undersøgelse af Lokalt Erhvervsklima.

Spørger man virksomhederne, så er kommunen både god til at lave effektiv kommunal sagsbehandling og til at give information og være i dialog med virksomhederne. I de to kategorier placerer Sorø sig nemlig i top-10 på landsplan.

Udbudsproces og konkurrenceudsættelse er ikke optimal

Det område, hvor kommunen ligger dårligst placeret, er “Brug af private leverandører”, hvor den lander på en 77.-plads. En meget lav placering for en kommune, hvor ingen andre kategorier er over 50.

»Det er tydeligt, at Sorø Kommune skal rette blikket mod udbudsprocesser og konkurrenceudsættelse, for her peger virksomhederne i undersøgelsen på, at der er noget, som ikke fungerer optimalt. Samtidig er det et område, som ligger allerøverst, når virksomhederne skal prioritere kommunens indsatsområder,« siger Steen Søgaard, formand for DI Vestsjælland, og fortsætter.

»Ellers kan jeg kun sige stort tillykke til Sorø Kommune, som gør det utrolig flot, når kommunen igen i år er den bedst placerede kommune i målingen i Region Sjælland.«

Øverst: Sorø Sø (arkiv). (Foto: Gestur Gislason / iStock). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.