Dannebrog til tops over hele landet på lørdag

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Kronen på værket vil være, hvis alle flagstænger står med Dannebrog i toppen lørdag den 12. juni 2019.

Som kulmination på Danmarks-Samfundets halvanden år lange Dannebrog 800 event håber foreningen, at alle landets flagstænger kommer på arbejde Valdemarsdag lørdag den 15. juni 2019. Det skriver Danmarks-Samfundet i en pressemeddelelse.

Mange tiltag for at markere Dannebrogs tilsynekomst

Med økonomisk opbakning gennem Finansloven for 2019 har Danmarks-Samfundet i et tæt samarbejde med en række samarbejdspartnere tilrettelagt og efterhånden afviklet en lang række tiltag for at markere 800 året for myten om Dannebrogs tilsynekomst på himmelen over Valdemar Sejr 2. pressede krigere under slaget ved Lyndanisse i Estland den 15. juni 1219.

Et syn der begejstrede styrkerne så meget, at de fik vendt et truende nederlag til sejr.

Kronen på værket bliver, hvis alle flagstænger hejser flaget

De planlagte tiltag har Danmarks-Samfundet i sagens natur haft kontrol over. Men den største og meste markante markering: Dannebrog på alle landes flagstænger på Valdemarsdagen, kan foreningen ikke selv styrer.

Her sætter den lid til, at Danmarks-Samfundets 111 år lange arbejde som danskernes inspirator for kendskab og brug af nationalsymbolet udmøntes i en landsdækkende markering af Valdemarsdagen den 15. juni.

»Vi håber dagen bliver en folkefest for flaget,« siger landsformand Erik Fage-Pedersen og fortsætter:

»Danmarks-Samfundets arrangementer den 15. juni med festgudstjeneste i København Domkirke, parade gennem byen og afsluttende fest på Rådhuspladsen og i København Rådhus følges op af en lange række tiltag over det ganske land. Men kronen på værket vil være, hvis alle flagstænger på dagen står med Dannebrog i toppen.«

Erik Fage-Pedersen glæder sig over en kolossal opbakning fra danskerne samtidig med, at interessen for at beskrive eller være en del af festligholdelsen af verdens ældste nationalsymbol blandt danske og udenlandske medier samt turistoperatører er aldeles overvældende.

Øverst: Dannebrog. (Foto: Donfiore / iStock). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.