Flere bor på Sjælland end i Jylland

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Behovet for nye boliger stiger i de større byer, og det skal politikerne være opmærksomme på, påpeger Dansk Byggeri.

For ti år siden boede der næsten 100.000 flere personer i Jylland end på Sjælland, men for første gang er antallet af indbyggere på Sjælland større end i Jylland.

Behovet for nye boliger stiger i de større byer, og det skal politikerne være opmærksomme på, påpeger Dansk Byggeri.

Sjællands befolkning er vokset med 190.000 på 10 år

Nu er der ifølge Danmarks Statistik 2.642.180 indbyggere i Jylland, mens der på Sjælland bor 4.200 flere. De seneste ti år er Sjællands befolkning vokset med cirka 190.000 personer. Det er over dobbelt så meget som i Jylland.

»Befolkningstilvæksten på Sjælland er primært drevet af mange nye indbyggere i København og omegnskommunerne, men også Østsjælland og Nordsjælland har de seneste ti år oplevet et stigende indbyggertal,« siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

I de fire kommuner København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør er befolkningen vokset med mere end 17 procent de seneste ti år. I omegnskommunerne, på Østsjælland og i Nordsjælland er indbyggertallet steget med mellem fire til otte procent.

»Flere flytter til byerne. Ikke kun landets største byer, men også de mindre hovedbyer rundt om i landet. Her er der bedre muligheder for at studere og arbejde. Det stiller krav til boligbyggeriet, som skal følge med efterspørgslen i og omkring de store byer,« siger Jacob Hangaard.

Flere nye borgere blot i København end i hele Jylland

I Københavns Kommune er antallet af indbyggere vokset med 106.103 personer i løbet af de seneste ti år. Det er en større befolkningstilvækst end i hele Jylland set over samme periode.

»Det siger noget om, hvor vild befolkningsudviklingen i hovedstadsområdet egentlig er, og hvis Københavns Kommune skal rumme de mange nye borgere, der også i årerne fremover kommer til, så skal de have sat fart på boligbyggeriet,« siger Jacob Hangaard og fortsætter:

»Det planlægger de også i den kommende kommuneplan, men det er vigtigt, at man kommer hurtigt ud af starthullerne i planens første år, fordi der allerede mangler boliger.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: B Me / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.