Husk legitimation ved besøg i Sverige

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Kontrollen bliver gennemført som stikprøvekontroller og periodiske kontroller, der er målrettet vej- og togtrafikken over Øresundsforbindelsen samt færgetrafikken.

Fra tirsdag den 12. november 2019 påbegyndes den midlertidige grænsekontrol mellem Sverige og Danmark. Formålet er at forhindre alvorlig og organiseret kriminalitet i at sprede sig.

Alle rejsende skal være forberedte på at vise legitimation. Det skriver Rigspolitiet.

Politiet styrker indsatsen i de grænsenære områder

Regeringen meddelte den 10. oktober 2019, at der indføres midlertidig grænsekontrol mod Sverige. Samtidige styrker politiet indsatsen i de grænsenære områder.

»Vi går målrettet efter den organiserede kriminalitet, og det er målsætningen, at den almindelige rejsende påvirkes mindst mulig af grænsekontrollen,« siger Lene Frank, der er politidirektør i Rigspolitiet, og fortsætter:

»Hvor ofte der vil være kontrol, vil afhænge af det aktuelle efterretningsbillede og de lokale forhold og trafikmønstre.«

Går målrettet efter den organiserede kriminalitet

Politiets fokus er særligt på grænseoverskridende kriminalitet, der vedrører sprængstoffer, våben og narkotika.

»Man kommer ikke til at se faste, døgnbemandede kontrolforanstaltninger ved grænseovergangene til Sverige. Kontrollen vil blive gennemført som stikprøvekontroller og periodiske kontroller målrettet vej- og togtrafikken over Øresundsforbindelsen, og færgetrafikken i havnene i Helsingør, Frederikshavn, Grenaa og Rønne,« fortæller Lene Frank.

Da politiet ikke oplyser, hvornår kontrollen gennemføres, bør rejsende altid medbringe rejselegitimation ved rejse mellem Danmark og Sverige og tage af sted i lidt bedre tid for en sikkerheds skyld.

Politiet anbefaler nordiske statsborgere at medbringe et af følgende dokumenter:

  • Pas
  • Nationalt id-kort med billede
  • Kørekort.

Nordiske statsborgere under 18 år er fritaget fra kravet om selvstændig legitimation, hvis denne rejser med en forælder/værge, der også er nordisk statsborger, og som kan identificere sig som anført ovenfor.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.