Retningslinjer for en forsvarlig genåbning af kontoret

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – »Man skal sørge for at holde afstand og sørge for en god hygiejne. Selvom man har savnet kollegaerne, så går det ikke at sidde tæt op af hinanden i kantinen. Og vi skal fortsætte med at holde video-møder i stedet for at sidde rundt om et bord,« siger erhvervsministeren.

Nye retningslinjer skal hjælpe virksomhederne til en ansvarlig genåbning af de private kontorarbejdspladser på en måde, så coronasmitten ikke løber løbsk. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Gradvis genåbning af erhvervslivet på en ansvarlig måde

Mange privatansatte har været på arbejde under coronakrisen. Nogle har været på arbejdspladsen, mens andre har arbejdet hjemmefra.

For dem, der nu skal tilbage på arbejdspladsen, er det nye retningslinjer på vej.

Afstand og god hygiejne er nøgleordene, som virksomhederne bør fokusere på, inden medarbejderne vender tilbage på kontorerne.

Det fremgår af de nye retningslinjer udarbejdet af Erhvervsministeriet, Arbejdstilsynet og sundhedsmyndighederne, som fokuserer på, hvordan en gradvis genåbning af erhvervslivet i Danmark kan ske på en ansvarlig måde.

»Mange er utålmodige efter at komme tilbage på arbejdet. Det kan jeg godt forstå. Men det er vigtigt, at det sker på en forsvarlig måde, hvor vi sørger for at arbejdspladsen er indrettet på en måde, så vi ikke risikerer, at gode kollegaer smitter hinanden,« erhvervsminister Simon Kollerup (S) og fortsætter:

»Man skal sørge for at holde afstand og sørge for en god hygiejne. Selvom man har savnet kollegaerne, så går det ikke at sidde tæt op af hinanden i kantinen. Og vi skal fortsætte med at holde video-møder i stedet for at sidde rundt om et bord. Vi skal tilbage på arbejde, men det bliver ikke den hverdag, vi har været vandt til endnu.«

Afstand, forskudte mødetider og digitale møder

Retningslinjerne er udarbejdet efter dialog med erhvervslivet og arbejdsmarkedets parter og skal sørge for, at kontorarbejdspladserne er indrettet på en måde, så man minimerer risikoen for at smitte med coronavirus, inden medarbejderne møder ind igen.

Læs: Retningslinjer om ansvarlig indretning af kontorarbejdsplader (em.dk) (pdf).

Det handler i høj grad om at holde afstand. Både i den kollektive trafik på vej til arbejde. På kontorerne i løbet af arbejdsdagen og i kantinen til frokost. Det kan eksempelvis ske ved forskudte mødetider eller øget brug af digitale møder.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Geralt / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.