Slut med alarmopkald via 112-appen i din telefon

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Det er ikke længere muligt at downloade 112-appen, og den 31. december lukker den. Nu skal AML-teknologien i din telefon informere alarmcentralen i for eksempel Slagelse By om din placering.

Siden 2013 har man kunnet downloade 112-appen, der automatisk sender smartphonens gps-koordinater til alarmcentralen, når man ringer 112.

Den 31. december 2020 lukker 112-appen, da den er overhalet af den mere præcise AML-teknologi (Advanced Mobile Location). Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

AML er et mere præcist værktøj end 112-appen

Det er ikke længere muligt at downloade 112-appen, og den 31. december 2020 lukker den. Borgere, der har downloadet 112-appen, opfordres til at slette den efter nedlukningen, og hvis man har en smartphone, der understøtter AML, kan man lige så godt slette 112-appen allerede i dag.

»AML er et nyere og mere præcist værktøj end 112-appen og modsat 112-appen, aktiveres AML automatisk ved opkald til 112. AML har vist sig at være meget driftssikker og mere præcis end 112-app’en, og det betyder hurtigere hjælp og færre fejlture for redningstjenesterne,« udtaler Lena Dyhr Toft Christensen, afdelingschef i Rigspolitiet.

AML er installeret i både Android- (Google) og iOS-telefoner (Apple), og det vurderes, at disse to systemer bruges i 98 procent af mobiltelefonerne på det danske marked.

»Vores alarmoperatører oplever hver dag værdien af den nye AML-teknologi. En præcis stedfæstelse af akutte hændelser, er helt central for at kunne få hjælpen hurtig frem. Den app-baserede løsning var en god start, men nu har vi fået et endnu bedre støtteværktøj,« forklarer Tim Ole Simonsen, der er operationschef og indsatsleder i Hovedstadens Beredskab.

Alarmcentralerne går i dialog med borgere uden AML

AML-funktionen ligger som default i styresystemet på Android-telefoner med version 4.0 (lanceret i 2011) eller nyere. I telefoner med iOS-styresystemer (iPhones) skal telefonerne være opdateret til iOS 13.3 (lanceret i 2019) eller nyere.

Det er kun iPhones 6S eller nyere, der kan installere 13.3-softwaren. Smartphones af ældre dato, der ikke har de førnævnte versioner, kan ikke gøre brug af AML.

Alarmcentralerne i hovedstadsområdet, Slagelse og Aarhus besvarer alle 112-opkald, og hvis man ringer 112 fra en telefon uden AML, vil alarmcentralen gå i dialog med borgeren for at finde frem til placering med videre – det gælder i øvrigt for alle opkald til 112.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.