Muligvis falske tusindkronesedler i omløb

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – To supermarkeder i henholdsvis Ringsted og Kirke-Hyllinge har henvendt sig til politiet med mulige falske tusindkronesedler.

Onsdag formiddag fik politiet henvendelse fra to supermarkeder fra samme butikskæde i henholdsvis Ringsted og Kirke-Hyllinge (nordvest for Lejre) om, at de i hver butik havde modtaget en tusindkroneseddel, som de mistænkte for at være falsk. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Den ene pengeseddel er sendt til nærmere undersøgelse

Den ene pengeseddel var ifølge kassepersonalet umiddelbart af dårligere papirkvalitet end ægte pengesedler, hvorfor butikspersonalet havde fået mistanke om, at pengesedlen formentlig var falsk.

Politiet har nu foreløbigt sikret den ene pengeseddel til nærmere undersøgelse og vil i øvrigt i samarbejde med supermarkederne forsøge at få identificeret kunderne, der har betalt med de måske falske pengesedler.

Pengesedler har uanset værdi indbygget nogle avancerede sikkerhedselementer, der gør dem svære at forfalske.

Sikkerhedselementerne består af en vinduestråd med bevægeligt bølgemotiv, et hologram reflekterende lyset i forskellige farver, et vandmærke og en skjult tråd, der kan ses, når pengesedlen holdes op mod lyset.

Disse sikkerhedselementer er nemme at kontrollere, hvis man vil kontrollere, om en pengeseddel kunne være falsk. Strafferammen for falskmøntneri går op til 12 års fængsel.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Jaanalisette / iStock). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.