Mange sigtede for brug af håndholdt mobil

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – 29 blev sigtet i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politikreds og 87 blev sigtet i Midt- og Vestsjællands Politikreds for brug af håndholdt mobil under kørsel på alt fra biler til cykler.

I sidste uge (uge 38) havde politiet havde fokus på uopmærksomhed i trafikken herunder håndholdt brug af mobiltelefon.

Det blev til 844 sigtelser, hvoraf 87 var i Midt- og Vestsjællands Politikreds, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Uopmærksomhed er årsag til en tredjedel af alle uheld

I uge 38 i perioden mandag den 14. september til og med søndag den 20. september 2020 gennemførte politiet en landsdækkende målrettet indsats mod uopmærksomhed i trafikken. 844 blev sigtet og kan se frem til en bøde for håndholdt brug af mobiltelefon eller andet kommunikationsudstyr.

Uopmærksomhed er blandt de hyppigste uheldsfaktorer i trafikken og kan være årsag til en tredjedel af alle uheld, viser undersøgelser. Uopmærksomhed kan blandt andet være brug af håndholdt mobiltelefon og indstilling af GPS og lignende.

Politiets målrettede indsats skal være med til at nedbringe distraktion som uheldsårsag. Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne “LÆG MOBILEN, så er du lægger – Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan.

»Uopmærksomhed i trafikken koster liv, og mange trafikanter har alt for travlt med andre ting, når de færdes i trafikken,« siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, og fortsætter:

»Vi skal blive meget bedre til at være til stede i trafikken, i stedet for at have fokus på mobiltelefoner, fragtbreve, GPS eller hvad der nu ellers frarøver os vores opmærksomhed. Et øjebliks uopmærksomhed kan betyde, at du selv eller et andet menneske ikke kommer hjem til sin familie igen – det er ikke det værd.«

Biler, varevogne, lastbiler, busser, knallerter og cykler

Ved kontrollerne blev 844 i hele landet sigtet for at bruge håndholdt telekommunikationsudstyr. Tallet dækker over biler, varevogne, lastbiler, busser, knallerter og cykler.

29 blev sigtet i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politikreds, og 87 blev sigtet i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

Det er primært brug af håndholdt mobil, men det kan også være håndholdt brug af tablet, computer eller andet kommunikationsudstyr.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Rådet for Sikker Trafik). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.