Større risiko for indlæggelse blandt ikke-vaccinerede

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – Der er en større risiko for at blive indlagt på et hospital, hvis man ikke er vaccineret mod COVID-19, og hvis man bliver smittet med Delta-varianten.

Der er en større risiko for at blive indlagt på hospitalet, hvis man ikke er vaccineret mod COVID-19 og smittes med Delta-varianten.

Det viser en ny undersøgelse fra Statens Serums Institut. Resultaterne er netop blevet publiceret som en kommentar i tidsskriftet Lancet Infectious Diseases. Det skriver SSI i en pressemeddelelse.

201 procent større risiko end med Alfa-varianten

Hvis man ikke er COVID-19 vaccineret og bliver smittet med Delta-varianten, er der en 201 procent større risiko for, at infektionen fører til, at man bliver indlagt på hospitalet end for Alfa-varianten.

Sådan lyder konklusionen fra et nyt forskningsstudie fra Statens Serum Institut (SSI), Aalborg Universitet og det danske COVID-19 Genom Konsortium.

Analyserne er netop udgivet i tidskriftet Lancet Infectious Diseases som en kommentar til et studie fra England, der viser en risiko på 132 procent. En øget risiko er også set i et studie fra Skotland (82 procent) og i et studie fra Canada (108 procent), men ikke i Norge.

Sværere at vurdere alvorligheden af nye varianter

SSI vurderer, at de forskellige risiko-størrelser kan afspejle, at alvorligheden af nye varianter bliver sværere og sværere at vurdere.

»Det skyldes, at vi nu oplever færre tests, andre smittemønstre, og en ændret adfærd, alt imens vaccinerne udrulles,« siger SSI’s faglige direktør, Tyra Grove Krause.

Ny undersøgelse understøtter vigtighed af vaccination

Den mere smitsomme delta-variant blev første gang påvist i Indien i december 2020. Den har siden bredt sig til det meste af Europa og også i Danmark, hvor den nu udgør tæt på 100 procent af alle virus-sekventerede smittetilfælde.

»SSI har tidligere vist vaccination giver høj beskyttelse mod COVID-19 indlæggelse efter infektion med Delta-varianten (94 procent for Pfizer og 97 procent for Moderna), og de nye resultater understøtter igen vigtigheden af at blive vaccineret og selvfølgelig overholde de generelle råd om smitteforebyggelse fra Sundhedsstyrelsen,« siger Tyra Grove Krause.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Geralt / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.