Endnu et gavlmaleri i Næstved – denne gang lavet af børn

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Naestved.News – Børnene har tegnet og malet hver deres unikke brik, mens kunstnerne har guidet og inspireret børnene undervejs i processen. Der er altså tale om et gavlmaleri lavet af børn i samarbejde med professionelle kunstnere.

250 børn har forvandlet byrummet og skabt et imponerende og farvestrålende gavlmaleri inspireret af Næstved Kunstby. Det skriver Næstved Kommune i en pressemeddelelse.

250 børn i alderen 2-12 år har skabt hver deres egen brik

På hjørnet af Grønnegade og Kvægtorvet lyser børns kunst op i stærke, klare farver. Tre store gavle prydes af ansigter, øjne og en stor hånd. Motiver som skal lede tankerne hen mod venskab og fællesskab.

Det er Børnekulturhuset i Næstved der, i samarbejde med den anerkendte kunstnerduo Maria Lau Krogh og Hasse Sandell, står bag projektet. Her har 250 børn i alderen 2-12 år fra Næstved Kommune skabt hver deres brik til et gigantisk gavlmaleri.

Børnene har tegnet og malet hver deres unikke brik, mens kunstnerne har guidet og inspireret børnene undervejs i processen. Der er altså tale om et gavlmaleri lavet af børn i samarbejde med professionelle kunstnere.

»Vi synes det er på tide, at Næstveds børn laver deres eget gavlmaleri,« fortæller afdelingsleder Claus Michael Pedersen fra Næstved Kunstby, Næstved Ungdomsskole, og fortsætter:

»Vi er glade for og stolte over at Næstved Kunstby har inspireret børnene til at udtrykke sig kreativt i byrummet. At børn har skabt et gavlmaleri om venskab og fællesskab er fantastisk og taler direkte ind i intentionen om at være med til at vise Næstved som en by, hvor der er højt til loftet og plads til kreative udtryk i byens rum.«

Børnene kommer daginstitutioner og skoler i hele kommunen

De 250 deltagende børn kommer fra daginstitutioner og skoler i Mogenstrup, Herlufmagle, Fensmark, Næstved og Toksværd. Næsten alle børnene kendte i forvejen til gavlmalerierne i Næstved. Nu glæder de sig til at vise deres eget gavlmaleri frem til dem, som de kender.

»Der er ingen tvivl om, at børnene er ved at revne af stolthed over det færdige resultat. Den respekt og anerkendelse de kommer til at møde, betyder meget. Både lige nu hvor børnene skal vise gavlmaleriet frem til deres venner og familie, men også i mange år fremover,« udtaler børnekulturkonsulent Katrine Gjesing.

Formand for Kultur- og Demokratiudvalget, Linda Frederiksen (S), glæder sig over at kulturen berører så mange børn og familier:

»Det er vigtigt, at børn og unge oplever kunst og kultur på egen krop. Det giver både livsglæde og ejerskab til det sted man bor at være med i så stort et kunstprojekt. Det er en oplevelse, der sætter spor hos børnene og giver dem en tro på egne kreative evner,« siger hun.

Linda Frederiksen er også glad for, at Næstved bymidte udvikler sig og bliver endnu mere attraktiv at opholde sig i.

Fremover vil Børnenes Gavlmaleri med tema om venskab og fællesskab indgå i Næstved Kunstbys guidede ture.

Ferniseringen af Børnenes Gavlmaleri finder sted 16. september for særligt indbudte, og her skal alle børnene for første gang se det færdige værk.

Øverst: Galvmaleri på hjørnet af Grønnegade og Kvægtorvet i Næstved. (Foto: Næstved Kommune). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.