Diskotek Crazy Daisy i betaler bøde på 30.000

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Naestved News – Diskotek Crazy Daisy fik en bøde for blandt andet at skrive “16+ SØNDAG I PÅSKEN 2019” i forbindelse med alkohol som blikfang eller virkemiddel.

Diskotekerne Crazy Daisy i Næstved og Buddy Holly i Struer betaler bøder på henholdsvis 30.000 og 20.000 kroner for at benytte alkohol i reklamer rettet mod unge under 18 år. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Crazy Daisy benyttede alkohol som blikfang

Diskoteket Crazy Daisy i Næstved har accepteret en bøde på 30.000 kroner for at have overtrådt forbuddet mod alkohol i reklamer rettet mod unge under 18 år.

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at virksomheden på sin Facebookside har benyttet alkohol som blikfang eller virkemiddel i tre reklamer for arrangementer i 2019, der rettede sig mod unge under 18 år.

Diskoteket benyttede for eksempel tre billeder alle med teksten: “16+ SØNDAG I PÅSKEN 2019”. På det første billede stod en mand med en flaske vodka i hånden. På det andet billede var der et skilt, hvor der blandt andet stod: “GREY GOOSE WORLD’S BEST TASTING VODKA”. Og på det tredje sås flere flasker spiritus på bordene.

Shots i Buddy Hollys reklame til gymnasieelever

Buddy Holly i Struer har også accepteret en bøde på 20.000 kroner for i sommeren 2019 at have reklameret på Facebook for to arrangementer blandt andet med beskrivelsen: “Fredag d. 30 august holder [et gymnasium] introfest og vi står selvfølgelig klar med afterparty! Der vil være 10 små shots for 100kr hele natten!”

Ifølge markedsføringsloven er enhver form for omtale af alkohol forbudt i en reklame, hvis den retter sig mod unge under 18 år. Forbuddet omfatter reklamer, hvor alkohol bliver brugt som virkemiddel til at sælge andre produkter.

Det er foreningen Alkohol og Samfund, som har klaget over diskotekernes markedsføring til Forbrugerombudsmanden.

»Hvis en virksomhed målretter sin markedsføring mod studerende på ungdomsuddannelserne eller skriver 16+, så er i hvert fald dele af målgruppen under 18 år. Derfor har virksomhederne overtrådt loven ved at benytte alkohol i deres omtaler af arrangementerne,« siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Markedsføringsloven § 11, stk. 2: Handelspraksis rettet mod børn og unge under 18 år må ikke indeholde omtale af, billeder af eller henvisninger til rusmidler, herunder alkohol.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Stanislav Ostranitsa / iStock). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.