El-ladestandere ved regionens sygehuse

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Zand.News – Region Sjælland har udbygget lade-infrastrukturen med 138 offentlige ladepunkter og 92 ladepunkter dedikeret til regionens drift, som supplerer de tidligere ladestandere.

På under et år har Region Sjælland opsat 230 nye ladepunkter fordelt på regionens sygehuse og institutioner. En stor del er offentligt tilgængelige ladepunkter, som kan bruges af alle. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Offentligt tilgængelige ladepunkter kan bruges af alle

Siden efteråret 2021 har regionen opsat en lang række nye ladepunkter til el-køretøjer på regionens sygehuse og institutioner. De offentligt tilgængelige ladepunkter kan bruges af alle, inklusive ansatte, patienter og pårørende på regionens sygehuse. En del af ladepunkterne er dog også dedikeret til intern brug i Region Sjælland og skal understøtte regionens mål om flere el-drevne biler i driften.

»Det er et vigtigt skridt på vejen til grønnere transport. Vi er stolte over, at regionen byder ind med en udbygning af lade-infrastrukturen, og det baner vejen for endnu flere el-biler i regionen og på vejene i det hele taget,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) om initiativet.

Regionsrådet afsatte i september 10 millioner kroner til at udbygge lade-infrastrukturen. Pengene er nu kommet ud at leve i form af i alt 138 offentlige ladepunkter og 92 ladepunkter dedikeret til regionens drift, som supplerer de ladestandere, regionen i forvejen rådede over.

Der arbejdes sideløbende på at udbygge flåden af el-køretøjer i Region Sjælland, hvor det i 2021 også blev besluttet fra politisk side, at der fremadrettet kun skal indkøbes el-køretøjer, hvor det er praktisk og teknisk muligt.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Region Sjælland). PM/roke.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.