Corona kan udskyde flytning af brystkræft-behandlinger

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News ─ »Flytningen er planlagt til at finde sted i starten af april, mens hele sundhedsvæsnet er presset af travlheden med patienter med covid-19,« siger regionsrådsformanden.

Flytningen af undersøgelser og operationer for brystkræft fra Ringsted Sygehus til Sjællands Universitetshospital i Roskilde i april kan blive udsat på grund af corona-epidemien. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Flytningen var planlagt til at finde sted i starten af april

Planen var, at afdelingen for brystundersøgelser på Ringsted Sygehus skulle lukke ved udgangen af marts, og at en ny afdeling skulle åbne på Sjællands Universitetshospital i Roskilde den 1. april 2020. Men det har corona-pandemien sat en stopper for.

Regionsrådets forretningsudvalg skal nu tage stilling til et forslag om en ny flyttedato på mandag.

»Flytningen er planlagt til at finde sted i starten af april, mens hele sundhedsvæsnet er presset af travlheden med patienter med covid-19. Derfor giver det god mening at udskyde flytningen,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og fastslår:

»Sygehusledelsen advarer om, at der kan være patienter, som vil blive forsinket i deres brystkræft-forløb, hvis vi flytter afdelingerne i april. Blandt andet fordi vi på grund af corona ikke kan forvente støtte fra andre dele af sundhedsvæsenet. Det mener jeg ikke, vi kan leve med.«

Udskyder flytningen af brystkirurgi til september 2020

Arbejdet med at flytte fra Ringsted til Roskilde er ellers gået helt efter planen. Men med corona-epidemien er der opstået en ny situation.

»En flytning kræver mange personalekræfter – og vi har også brug for hjælp fra andre regioner til at tage sig af en del af vores patienter i flytteperioden, men den hjælp risikerer at blive aflyst,« siger sygehusdirektør Niels Würgler Hansen, Sjællands Universitetshospital, og fortsætter:

»Samtidig vurderer vi, at det er nødvendigt at have de lokaler, der står parat til brystkirurgien, til rådighed til patienter med COVID-19.«

Konkret går forslaget ud på at udskyde flytningen af brystkirurgien til den 1. september 2020.

Undersøgelserne for brystkræft er allerede så småt begyndt at flytte til Roskilde, og resten foreslås flyttet i reduceret tempo frem til 1. september 2020. Endelig skal Forretningsudvalget tage stilling til at fortsætte flytningen af de patologiske undersøgelser af vævsprøver i forbindelse med brystkræftoperationer fra Slagelse Sygehus til Roskilde.

Samlingen af undersøgelser og operationer for brystkræft på Sjællands Universitetshospital er en del af regionens sygehusplan, men blev fremrykket efter sagen om de mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus.

Læs også: Nye fejl i brystkræftsagen i Region Sjælland.

Øverst: Ringsted Sygehus. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.