Regionen styrker testområdet med fælles sekretariat

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Region Sjælland opretter et fælles sekretariat for COVID-testområdet, idet de to testspor, Samfundssporet og Sundhedssporet, forventes at blive slået sammen.

Flere og flere bliver testet for COVID-19, og antallet af udbrud har været stigende den seneste tid. Indsatsen på testområdet bliver kun større, og de to forskellige testspor forventes snart at blive samlet.

Region Sjælland har derfor styrket det samlede testområde ved at oprette et fælles sekretariat med vicedirektør Charlotte Bøll Larsen i spidsen. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

De to forskellige testspor skal smelte mere sammen

Da corona ramte Danmark i slutningen af februar begyndte borgere med symptomer på COVID-19 i stigende grad at blive testet.

Siden er antallet og grupperne, der skal testes, vokset eksplosivt, og det forventes fortsat at være stigende i den kommende tid, hvor de to testspor forventeligt smelter mere sammen.

Derfor opretter Region Sjælland et sekretariat, der samler alle opgaver om test for corona ét sted. Det er Charlotte Bøll Larsen, vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse, der bliver chef for sekretariatet.

»Kampen mod COVID-19 virus er et langt sejt træk. Vi har allerede udført flere hundrede tusinder af test alene i Region Sjælland. For at levere det bedste setup for vores borgere og medarbejdere, har vi nu samlet alt ansvaret i én enhed. Det er helt centralt i forbindelse med, at de to testspor hen ad vejen skal smeltes sammen,« siger Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland.

De to spor består i øjeblikket af Samfundssporet (de hvide telte), hvor borgere selv kan booke tid på coronaproever.dk, og hvor analysen foregår på Statens Seruminstitut, og af Sundhedssporet, der er fokuseret på test af borgere med symptomer efter lægehenvisning, og hvor analysen foregår i regionen.

Den endelige sammenlægning af de to testspor, sundhedssporet og samfundssporet, vil være en national beslutning. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) meldte i forbindelse med Danske Regioners generalforsamling i sidste uge ud, at de smelter sammen på et tidspunkt i nær fremtid.

Skal skabe et godt og let tilgængeligt COVID-testtilbud

Det er en erfaren kvinde, der sættes i chefstolen i sekretariatet med erfaring som vicedirektør på et af regionens største sygehuse og som planlægningschef i Region Sjælland.

»Den vigtigste opgave for sekretariatet er at skabe et godt og let tilgængeligt samlet COVID-19-testtilbud i Region Sjælland. Vi skal sikre, at borgere, patienter og vores personale kan blive testet hurtigt og nemt, når der er brug for det,« siger Charlotte Bøll Larsen.

Charlotte Bøll Larsen fortsætter som vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse, ved siden af arbejdet i det nye sekretariat. Hun får ansvaret for koordinering, sammenhæng, strategi og kommunikation om test for COVID-19 i Region Sjælland.

Sekretariatet bliver sammensat af nuværende medarbejdere fra relevante afdelinger i regionen og bliver tilpasset ved behov.

Øverst: Charlotte Bøll Larsen, vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.