Vaccinationscentre holder åbent mindst tre dage

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – Åbningsdagene kan være fordelt over flere forskellige vaccinationscentre i de enkelte kommuner.

Borgerne i Region Sjælland kan se frem til at få bedre adgang til at blive vaccineret lokalt, når antallet af åbningsdage øges fra næste uge.

Fremover vil der være åbent minimum tre dage om ugen i hver kommune, da vaccineleverancerne er steget.

Åbningsdagene kan være fordelt over flere forskellige vaccinationscentre i de enkelte kommuner. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

De ekstra åbningsdage træder i kraft fra uge 20

Region Sjælland modtager flere vacciner. Med de ekstra vaccinedoser bliver antallet af åbningsdage i vaccinationscentrene øget til minimum tre dage i alle kommuner.

De ekstra åbningsdage træder i kraft fra næste uge (uge 20) og vil i nogle kommuner være fordelt på flere centre, mens det andre steder betyder flere åbningsdage i et enkelt center.

Vaccinationscentrene i de seks største byer vil fortsat holde åbent alle ugens dage.

Antallet af åbningsdage vil fortsætte med at stige, i takt med at leverancerne øges. Hvornår det præcis vil være muligt at udvide yderligere, afhænger udelukkende af, hvornår vaccineleverancerne bliver endnu større.

»Nærhed er helt centralt for os i vores arbejde med at vaccinere alle, der ønsker at blive vaccineret i Region Sjælland. Derfor glæder jeg mig også over, at vi nu modtager lidt flere vacciner,« siger regionsformand Heino Knudsen (S) og fortsætter:

»Det betyder, at vi kan følge den plan for øget nærhed i vores vaccinationsindsats, som vi har lagt, og nu kan åbne for vaccinationer flere dage på de lokale vaccinationssteder. Vi ønsker, at så mange som muligt kan blive vaccineret i deres eget nærområde.«

Målet om nærhed er nået i nært samarbejde med regionens 17 kommuner. Gennem samarbejdet er der etableret et finmasket net af vaccinationscentre, som sikrer borgerne lige adgang til at blive vaccineret i byer og på landet.

Fakta om Region Sjællands vaccinationscentre

Ingen borgere i Region Sjælland har længere end 20 kilometer til nærmeste vaccinationscenter
Region Sjælland har i alt 28 vaccinationscentre:

  • 24 vaccinationscentre spredt udover de 17 kommuner.
  • Fire på akutsygehusene i Nykøbing Falster, Roskilde, Slagelse og Holbæk.
  • Åbningstider reguleres i forhold til vaccineleverancerne.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.