Kvindelig spritbilist kørte 19 km i modkørende spor

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Det lykkede en spirituspåvirket spøgelsesbilist at køre omkring 19 kilometer i det modkørende spor på Kalundborg- og Holbæk-motorvejen.

Natten til fredag kl. 02.58 modtog politiet den første af en stribe henvendelser om en ”spøgelsesbilist”, der i en personbil kørte i østlig retning på Kalundborg-motorvejen, men i det vestgående spor.

Udrykning med flere patruljer forsøgte at standse bilisten

Anmeldelserne medførte udrykning med flere patruljer i forsøget på at få lokaliseret og standset bilisten, inden der skete noget alvorligt. En af anmelderne oplyste ril alarmcentralen, at han kørte ved siden af ”spøgelsesbilisten”, der i mellemtiden var nået ind på Holbæk-motorvejen.

Denne anmelder kunne også berolige politiet med, at et par lastbiler havde fået bilisten bragt til standsning, inden der var sket et uheld.

Politiets patruljer fik kontakt til en række chokerede bilister, der måtte foretage undvigemanøvrer for at undgå sammenstød og også til ”spøgelsesbilisten”, som viste sig at være en spirituspåvirket, 54-årig kvinde fra Holbæk.

Ifølge politiets undersøgelser havde hun kørt omkring 19 kilometer på motorvejene, inden hun blev standset omkring Holbækmotorvejens afkørsel 16 Kr. Sonnerup.

Blev sigtet for at have bragt andre menneskers liv i fare

Den 54-årige kvinde blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol i blodet. I forbindelse med den efterfølgende afhøring blev hun ud over spirituskørsel og sigtet for straffelovens bestemmelser om at have bragt andre menneskers liv i fare på grund af den foretagne kørsel på motorvejen i en personbil.

Der var ikke sket nogen uheld i forbindelse med kvindens kørsel, og efter en nøje vurdering af sagen løslod politiet den 54-årige, som vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagen skal afgøres.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/Red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.