Ultralet fly styrtede ned på en mark i Regstrup

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – En kvindelig bilist kom kørende i Regstrup, men pludseligt opdagede hun et fly, som styrtede til jorden.

Mandag eftermiddag kl. 14.37 slog en kvindelig bilist, der kørte ad Holbækvej i Regstrup, alarm, da hun så et ultralet fly styrte til jorden. Hun undersøgte straks, om nogen var kommet til skade. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

De ene mand blev fløjet til Rigshospitalet i en helikopter

Redningsmyndighederne og politiet kørte hurtigt til stedet, hvor man fik kontakt med en 49-årig mand fra Farum og en 53-årig mand fra Ringsted. Den 49-årige blev kørt til skadestuen i Holbæk til kontrol for diverse knubs, medens den 53-årige i en tilkaldt lægehelikopter blev fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse for kvæstelser i hovedet.

Under redningsarbejdet måtte politiet lukke Holbækvej for trafik i begge retninger frem til omkring kl. 16.20, hvilket blandt andet havde indflydelse på busruterne i området.

Der var tale om et topersoners ultralet fly, der ifølge de foreløbige oplysninger netop var startet flyvningen og var kommet op i cirka 10 meters højde, da flyet pludselig styrtede mod jorden. De to mænd i flyet var dog i stand til selv at kravle ud af flyet, inden de blev kørt til hospitalerne til undersøgelse.

Havarikommissionen og politiet undersøger årsagen til styrtet

Havarikommissionen hos Dansk Ultralet Flyveunion blev tilkaldt til stedet for at lave tekniske undersøgelser i samarbejde med politiet for at få klarlagt årsagen til flystyrtet. Rutinemæssigt fik politiet udtaget blodprøver af de to mænd til undersøgelse for eventuel påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer.

Den 53-årige blev indlagt på Rigshospitalet til behandling for kvæstelser i hovedet, men meldes uden for livsfare. Politiet afventer nu rapporten fra havarikommissionen, før politiet kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/Red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.