Erfaren direktør med solid foreningsbaggrund til Næstved

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – »Han (Jan Milandt) er engageret, og det er tydeligt, at han skaber resultater ved at inddrage mange forskellige mennesker – både inden for og uden for organisationen. Han er et rigtig godt match til direktionen og til Næstved Kommune,« udtaler kommunaldirektøren.

Den 1. november 2020 tiltræder Jan Milandt som direktør i Næstved Kommune. Den nye direktør har gedigen erfaring med 0-18-årsområdet, og samtidig har han begge ben plantet solidt i kultur- og foreningslivet. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Dagtilbud og skoler, børn og unge samt kultur og borgerservice

51-årige Jan Milandt er netop udnævnt som den nye direktør for dagtilbud og skoler, børn og unge samt kultur og borgerservice i Næstved Kommune. Jan Milandt overtager stillingen efter Hanne Dollerup, som blev direktør i Odense Kommune.

Næstveds nye direktør kommer fra en stilling i Frederikssund Kommune, hvor han har været direktør for Opvækst, Uddannelse og Kultur siden 2013.

»Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Jan. Han er en kompetent og erfaren direktør, der både har fokus på resultater og relationer. Han er engageret, og det er tydeligt, at han skaber resultater ved at inddrage mange forskellige mennesker – både inden for og uden for organisationen. Han er et rigtig godt match til direktionen og til Næstved Kommune,« udtaler kommunaldirektør Rie Perry.

Jan Milandt er oprindelig uddannet cand.scient. i biologi og idræt, og den baggrund har han kombineret med solid erfaring fra foreningslivet. Han startede som gymnasielærer, for derefter at arbejde med uddannelse af trænere i Danmarks Idrætsforbund, inden han fik interesse for den kommunale verden.

Igennem lederstillinger i Gentofte, Høje-Taastrup og senest i Frederikssund Kommune har han blandt andet været med til at oprette idrætsbørnehaver, SFO og klubber, afprøve nye måder at involvere borgerne på samt implementere skolereform og ny skolestruktur, og som det seneste været med til etablering af et egnsteater i Frederikssund.

Derudover har han været projektejer på at bygge Danmarks måske flotteste svømmehal, som netop er blevet indviet.

Jan Milandts: »Alle børn skal have gode og ligeværdige muligheder«

Nu bliver det så Næstved Kommune, der får glæde af Jan Milandts store erfaring og mange kompetencer. Og han ser frem til at overtage direktørstolen i en stor og attraktiv kommune med spændende opgaver.

»Jeg glæder mig til at være med til at udfolde kommunens mål om at “alle børn uanset udgangspunkt skal have gode og ligeværdige muligheder for at udfolde sig i livet”,« siger Jan Milandt og fortsætter:

»Det motiverede mig til at søge stillingen, at jeg kan se, at kommunen er meget ambitiøs på 0-18 årsområdet. Jeg ser frem til at arbejde sammen med borgere, foreninger, medarbejdere, ledere og politikere, så vi i fællesskab bliver så stærke som muligt. Vi skal lykkes sammen. Det gælder også i kultur- og foreningslivet, hvor jeg også har noteret mig, at kommunen står utrolig stærkt.«

Jan Milandt har første arbejdsdag i Næstved Kommune den 1. november. Han bor på en lille landejendom i Taastrup med sin kone, sønnen Albert på 12 og datteren Karla på 9 år. Husstanden tæller desuden fem får og tre tyrekalve.

Øverst: Jan Milandt er direktør i Næstved Kommune. (Foto: Næstved Kommune). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.