Danish Crown mangler 160 medarbejdere i Ringsted

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – Den voksende efterspørgsel i Øst- og Sydøstasien er med til, at Danish Crown skal ansætte 160 mand alene i Ringsted.

Stor efterspørgsel fra Asien og flere grise til slagtning får nu Danish Crown til at ansætte i alt 375 nye medarbejdere på tre af koncernens slagterier i Danmark. Heraf skal 160 mand ansættes i Ringsted. Det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

Den største ansættelsesrunde Danish Crown i 15 år

Efterspørgslen på dansk grisekød fra lande udenfor Europa er stigende, og samtidig er der også flere slagtegrise i danske stalde end længe. Derfor har Danish Crown brug for et historisk stort antal nye medarbejdere på slagterierne i Ringsted, Horsens og Blans ved Sønderborg.

»Det er den største ansættelsesrunde i Danish Crown siden vi åbnede det nye slagteri i Horsens for over 15 år siden. Vi har brug for flere folk til både at slagte, udbene og pakke vores varer,« siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork, og fortsætter:

»Vores forventning er, at vi skal lære en stor del af de 375 nye medarbejdere op fra bunden, så hvis man har en passion for håndværk og kvalitet, er der med andre ord en rigtig god chance for at få et job nu.«

Det er blevet attraktivt at fede grise op i Danmark

Over det seneste år er der sket en vending i produktionen af slagtegrise i Danmark. Siden nytår er der slagtet godt tre procent flere grise på de danske slagterier i forhold til samme periode i 2019.

Den udvikling ser nu ud til at accelerere, efter Tyskland i begyndelsen af september blev ramt af afrikansk svinepest.

Efter udbruddet er Tyskland blevet afskåret fra at eksportere til de fleste lande uden for Europa. Derfor ligger afregningen for slagtegrise i Tyskland nu langt under den pris, Danish Crown betaler de danske landmænd.

Med andre ord er det nu attraktivt at fede grise op i Danmark frem for at sælge dem til landmænd i Polen og Tyskland, når de vejer omkring 30 kilo. Og det skifte slår allerede nu igennem i Danish Crowns prognoser.

»Vi følger udviklingen ude ved vores ejere meget tæt. Når vi ser to til tre måneder frem, så står vi til at få omkring 15.000 grise mere til slagtning hver uge, end vi forventede for en måned siden. Derfor er det nu, vi skal have flere folk ind, så vi er helt klar, når der bliver mere at lave,« siger Søren F. Eriksen.

Gennem de seneste 18 måneder har der været en rigtig god efterspørgsel på dansk grisekød, og den er blevet endnu større nu, hvor Tyskland er afskåret fra de fleste markeder i Asien.

Det asiatiske marked kræver flere ansatte i Ringsted

Kina er ubetinget det største marked for dansk grisekød, men Japan, Korea, Australien og landene i Sydøstasien har også rettet blikket mod Danmark. Japan har gennem årtier været et attraktivt marked for dansk grisekød, og en stor efterspørgsel fra netop Japan er forklaringen på, at der skal ansættes flest nye medarbejdere i Ringsted.

»Vi skal bruge 160 mand alene i Ringsted. Det er rigtigt mange, men medarbejderne på slagteriet glæder sig til at tage imod deres nye kollegaer. Det samme gør sig gældende i både Blans og Horsens, hvor der er behov for henholdsvis 45 og 150 nye medarbejdere. Derudover skal vores datterselskab DAT-Schaub bruge 20 nye medarbejdere,« siger Per Laursen.

De nye medarbejdere kommer til at starte stort set med det samme. Planen er at påbegynde oplæringen af de første allerede lige efter efterårsferien. Danish Crown har cirka 8.000 ansatte i Danmark og i alt 23.000 medarbejdere globalt.

Øverst: Danish Crown skal bruge 160 mand alene i Ringsted. (Illustration: Danish Crown). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.