75-årig kontaktet af falsk betjent

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Ringsted.News – 75-årig kvinde fra Ringsted blev ringet af en falsk betjent, men kvinden fattede mistanke.

Torsdag eftermiddag kl. 17.25 anmeldte en 75-årig kvinde fra Ringsted (i Køge Kommune), at hun dagen forinden havde fået et mistænkeligt opkald fra en mand, som sagde, at han var politimand. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Ringede fra et hemmeligt nummer

Manden, der ringede fra et hemmeligt nummer, sagde til den 75-årige, at han efterforskede en sag om indbrud i garager i kvinden nærområde. Den 75-årige fattede mistanke til “politimandens” henvendelse og sagde, at han hun ville lave et kontrolopkald til politiet, for at få bekræftet, at hans opkald var reelt.

“Politimanden” bad den 75-årige lade være med at ringe til politiet med den forklaring, at det jo var ham, som kendte sagen. Da kvinden insisterede, afbrød manden forbindelsen. Den 75-årige blev ikke franarret personlige oplysninger i forbindelse med opkaldet, men politiet anser sagen, som forsøg på bedrageri.

Politiet: »Gør som den 75-årige«

Politiet vil gerne rose den vedholdende 75-årige kvinde, som holdt fast i sin skepsis, hvilket angiveligt gav manden i røret kolde fødder, så han afbrød opkaldet.

En opfordring til borgere, som oplever noget lignende. Gør som den 75-årige: Afbryd opkaldet og kontakt den myndighed eller virksomhed, som opkaldet angiveligt skulle komme fra for at få bekræftet, at henvendelsen er reel.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.