Mistænkelige opkald fra Ringsted Politistation

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – Flere borgere har fået opkald fra telefon 4635 1448, hvor en mand har præsenteret sig som medarbejder på Ringsted Politistation. Problemet er blot, at medarbejderen ikke har foretaget disse opkald.

Mandag eftermiddag kl. 13.35 ringede en 42-årig kvinde fra Præstø op til Midt- og Vestsjællands Politi for at spørge efter en navngiven medarbejder på politistationen i Ringsted.

Årsagen var, at hun omkring 15 minutter tidligere var blevet ringet af en ukendt person, hvis telefonnummer havde fremstået som hovedtelefonnummeret 4635 1448 hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Den falske betjent skulle undersøge et banklån

Den ukendte mand havde præsenteret sig som en navngiven medarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi og oplyst, at han skulle kigge nærmere på et mistænkeligt banklån, som den 42-årige skulle have optaget i en bank.

Da den 42-årige tidligere på formiddagen havde modtaget et uønsket opkald uden tale fra et telefonnummer, som hun ikke kendte, blev hun i forbindelse med dette opkald så mistænksom, at hun ville lave en kontrolopringning til Midt- og Vestsjællands Politi.

I den anledning fik hun så naturligt fat i den navngivne medarbejder, men han kendte intet til det foretagne telefonopkald. Dertil kom, at han ikke talte med den accent, som den ukendte mand i telefonen havde talt med.

Den 42-årige havde i øvrigt heller ikke optaget et lån som påstået af den ukendte mand.

En kvinde fra Odense er ligeledes blevet ringet op

Kl. 14.18 henvendte en 64-årig kvinde fra Odense sig også til Midt- og Vestsjællands Politi for at spørge efter den samme navngivne medarbejder efter et telefonopkald fra en ukendt mand, hvis telefonnummer havde fremstået som Midt- og Vestsjællands Politis hovedtelefonnummer 4635 1448.

Hun gav samme beskrivelse af optakten, som hun gennemskuede som et muligt forsøg på at franarre hende personlige oplysninger. Hun ville derfor ringe kontrol til Midt- og Vestsjællands Politi, hvor den pågældende medarbejder på politistationen i Ringsted stadig intet kendte til sådanne opkald.

Politiet undersøger nu sagerne nærmere i et forsøg på at få identificeret den mand, der formodes at ville have udleveret nogle personlige oplysninger fra de to kvinder, så han kunne misbruge deres identitet og personlige oplysninger til en eller anden form for økonomisk kriminalitet.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.