Politiet kårer Allindelille Friskole som vinder

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – 8. klasse på Allindelille Friskole i Store Merløse vinder Midt- og Vestsjællands Politis konkurrence om Sikker Samhandel på internettet.

Allindelille Friskole i Ringsted har arbejdet hårdt og intenst med et projekt om sikker samhandel, og det mundede ud i en vindervideo, hvor de sætter fokus på én af faldgruberne ved at handle med andre på nettet. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Gør unge opmærksom på sikker handel på nettet

Vinderen af Midt- og Vestsjællands Politis konkurrence om Sikker Samhandel 2020 blev Allindelille Friskole i Store Merløse lidt nord for Ringsted. Her har de produceret en film, der skal gøre andre unge opmærksom på, hvordan man kan handle sikkert på nettet.

Midt- og Vestsjællands Politi har tilbudt flere skoler i politikredsen at deltage i arbejdet med at lave en informativ video, der kan vise nogle af ting, man som ungt menneske skal være opmærksom på, når man vil handle med andre personer på nettet.

I alt blev der indsendt otte forskellige videoer, og førstepladsen gik til 8. klasse på Allindelille Friskole.

»Der har været mange sjove, skæve og vigtige bud på en video, der kunne formidle gode, forebyggende budskaber om sikker samhandel på nettet, men Allindelille Friskole lavede en video, der både i idé, udførsel og med politifaglige briller klart var den bedste,« fortæller politiassistent Lars Andersen fra Det Kriminalpræventive Sekretariat i Midt- og Vestsjællands Politi.

Se videoen på: politi.dk.

Hele 8. klasse får dermed en tur i biografen med popcorn og sodavand, og Midt- og Vestsjællands Politi har fået samtykke til at dele videoen her på hjemmesiden. Du kan se i videoen, hvilken af faldgruberne klassen har valgt at fokusere på at formidle.

»Der skal lyde et stort tillykke til Allindelille Friskole for det flotte arbejde,« skriver politiet i pressemeddelelse.

Gode råd om Sikker Samhandel på internettet

Brug altid din sunde fornuft:

  • Hvis du har den mindste mistanke om, at du er ved at blive snydt, skal du stoppe handlen. Du risikerer at miste dine penge, og de er svære at få igen, når de først er havnet i hænderne på den forkerte – også selvom gerningsmanden dømmes. Tegnene på svindel kan være meget forskellige, så stol på din mavefornemmelse.
  • Er varen meget billig, skal du altid være skeptisk. Der kan for eksempel være tale om en hælervare. Køber du hælervaren, er det også strafbart.
  • Vær ekstra opmærksom, hvis køber vil have dig til at sende varen til udlandet.

Kontakten mellem køber eller sælger:

  • Hvis køber/sælger vil flytte dialogen fra handelsplatformen over på for eksempel SMS eller e-mail, skal dine alarmklokker ringe.
  • Mød køber/sælger ansigt til ansigt, når handlen skal gennemføres.

Betaling ansigt til ansigt og via MobilePay:

  • Mød sælger ansigt til ansigt, så du kan sikre dig, at du får den vare, du betaler for – og så kan du samtidig tjekke varens stand.
  • Tjek altid din egen konto, inden du udleverer en vare. Det bedste bevis for, at køber har overført pengene til dig, er din egen konto. Hvis pengene ikke står på din konto, skal du ikke udlevere varen.
  • Stol ikke på købers bevis fra netbank eller andre betalingstjenester. Du kan risikere at få fremsendt en forfalsket vellignende kvittering, SMS fra din bank eller et forfalsket kontoudtog.
  • Hvis du anvender MobilePay, så sørg for at oplysningerne i MobilePay stemmer overens med den, du handler med, og send en anmodning til køber, så du er sikker på, at pengene kommer fra samme person, som du har haft dialogen med.

Øverst: Skærmbillede af vindervideoen, som er lavet af 8. klasse på Allindelille Friskole. (Foto: Skærmbillede / Rigspolitiet / Allindelille Friskole). PM/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.