Slagteriet Danish Crown i Ringsted lukkes ned

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – Danish Crown i Ringsted lukker ned og sender alle medarbejderne i selvisolation.

Efter et møde lørdag formiddag med sundhedsmyndighederne lukkes Danish Crowns slagteri i Ringsted ned i foreløbigt en uge.

Samtidig skal alle medarbejdere på slagteriet nu betragte sig selv som nære kontakter til smittede, hvilket vil sige, at de skal følge myndighedernes anvisninger omkring selvisolation og test. Det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

150 medarbejdere er smittede med COVID-19

Her lørdag morgen stod det klart, at yderligere 22 medarbejdere på slagteriet er testet positive for COVID-19 i den test af næsten 600 ansatte på slagteriet, der blev gennemført torsdag.

Derfor lukkes slagteriet nu ned i foreløbigt en uge i et endeligt forsøg på at få brudt smittekæderne blandt slagteriets medarbejdere.

»Det er voldsomt at stå i en situation, hvor næsten 150 medarbejdere er smittede, og hvor mange af dem er syge. Det gør ondt på os alle i Danish Crown,« siger Group CEO Jais Valeur.

For at sikre en effektiv indsats mod yderligere spredning af smitten, skal alle medarbejdere på slagteriet nu betragte sig selv som værende nære kontakter. Det vil sige, at de skal gå i selvisolation i en uge.

Slagteriet bliver tømt for varer i løbet af mandag

Efter første testrunde nåede det samlede antal smittede hos Danish Crown i Ringsted i torsdags op på 120. Alle tidligere COVID19-negative blev testet igen i løbet af torsdagen, og med nu yderligere 22 smittede, så hverken Danish Crown eller sundhedsmyndighederne anden udvej end at lukke slagteriet.

Det er Region Sjælland, der står for testindsatsen. Statens Serum Institut analyserer prøver og overvåger udviklingen sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed.

»Vi har hele tiden vidst, at en nedlukning kunne blive nødvendig. Udviklingen i smittetallene den seneste uge tyder ikke på en eksplosion i smittespredningen, men omvendt er det heller ikke gennem det intensive testprogram lykkedes at inddæmme smitten som håbet. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker slagteriet ned,« siger Jais Valeur.

Danish Crown vil i samarbejde med sundhedsmyndighederne sikre, at alle medarbejdere modtager konkret information i deres e-Boks, så de ved, hvordan de skal forholde sig. Det gælder både i forhold til selvisolation og det testprogram, der fortsætter i den kommende uge.

Den egentlige nedlukning af slagteriet vil ske i løbet af mandagen. Der vil ikke blive slagtet på mandag, men kølerummene er lige nu fyldt op, og derfor vil en gruppe medarbejdere møde på arbejde for at tømme slagteriet for varer.

COVID-19 smitter ikke gennem fødevarer, og Danish Crown forventer ikke, at nedlukningen vil påvirke leverancerne til koncernens kunder i Danmark.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Danish Crown). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.