180 unge sigtet for at overtræde COVID-19-loven

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Politiet fik en anmeldelse om 100 bilister og 200 tilskuere. De forsøgte at stikke af, da politiet kom, men 180 personer blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet. Der er især tale om unge under 25 år fra alle egne af Sjælland.

Op mod 180 personer blev i forbindelse med ulovligt gaderæs-arrangement sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet i COVID-19-lovgivningen. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Området blev afspærret for at kunne registrere de unge

Midt- og Vestsjællands Politi modtog fredag aften kl. 20.40 flere anmeldelser om et ulovligt gaderæs på parkeringsarealerne ved flere butikker på Industrivej i Roskilde. Der var mere end 100 bilister og op mod omkring 200 tilskuere var på stedet ifølge anmeldelsen.

Flere patruljer blev sendt til parkeringsområdet, hvor politiet indledningsvist kunne konstatere, at 150-200 biler var forsamlet i området. Ved politiets ankomst stak flere tilskuere af til fods, heraf nogle i retning mod den nærliggende Holbækmotorvej.

Politiet afspærrede området i fornødent omfang, således at de tilstedeværende personer kunne blive registreret og sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet på maksimalt 50 personer ifølge den nu gældende COVID-19-lovgivning.

»Det virker nærmest absurd,« udtaler politiinspektøren

I alt 180 personer blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, og politiet kunne efterfølgende konstatere, at der primært var tale om unge under 25 år og fra stort set alle egne af Sjælland.

»Jeg anser det for at være både ubetænksomt og uansvarligt, når så mange unge mennesker vælger at overtræde det gældende forsamlingsforbud i en tid, hvor myndighederne igen og igen advarer mod smitterisikoen ved større arrangementer,« siger politiinspektør Michael Flemming Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

»Det virker nærmest absurd, når så mange unge mennesker fra det meste af Sjælland vælger at forsamles, samtidig med at sundhedsmyndighederne opfordrer til at mødes i mindre “sociale bobler”.«

Ingen blev sigtet for overtrædelse af for eksempel færdselsloven, idet politiet ikke kunne konstatere igangværende kap- eller væddeløbskørsel i området.

Politiet vil også i den kommende tid gribe ind for denne type af spontane forsamlinger, hvor der kan være optræk til kap- og væddeløbskørsel på offentlige vejområder både ud fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv i forhold til de tilskuere, der ofte er til stede, og ud fra sundhedsmæssigt synspunkt med den nu gældende COVID-19-lovgivning.

De sigtede fra gårsdagen aktion vil i nærmeste fremtid høre nærmere fra politiet efter overtrædelsen af forsamlingsforbuddet, som straffes med en bøde.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Hieronymus Ukkel / iStock). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.